olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kentte bir proje daha hikaye oldu!

Kentte bir proje daha hikaye oldu!
2023 Eğitim Vizyonu ve Şanlıurfa’nın eğitimde diğer iller seviyesine getirilmesi amacıyla planlanan Hizmet içi Eğitim Enstitüsü projesi iptal edildi.

İmam Hatip Platformları, öğrencilerin açıkta kalacağını gerekçe göstererek, yer tahsisinin yapılmasına karşı çıktı. Projenin durdurulmasıyla birlikte de Şanlıurfa yine kaybedenler listesine yazıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şanlıurfa’da yaptırmak istediği Hizmet içi Eğitim Merkezi sayesinde her yıl yaklaşık 20 bin öğretmen kenti ziyaret edecekti. Bu da kentin hem tanıtımı hem de ekonomisi için büyük lokomotif oluşturacaktı. Ancak, kentteki bazı STK’ların karşı çıkması sonucu Şanlıurfa paydan mahrum kaldı.

BAKANLIK YAZISINA RAĞMEN ADIM ATILMADI

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, yılda yaklaşık 20 bin öğretmenin gelip eğitim göreceği Hizmet içi Eğitim Enstitüsü’nün kurulması için adım atıldığını belirtti. Hizmet içi Eğitim Enstitüsü olarak, Yönetici Akademisi Kültür Merkezi binası kullanılacaktı. Milli Eğitim’den konuyla ilgili karar verilip, yazı gönderilmesine rağmen, İmam hatip platformları öğrencilerin açıkta kalacağını iddia ederek, binanın verilmesine karşı çıktı. Normalde Gaziantep’te yapılması planlanan bu proje, Şanlıurfa’nın gelişimi için buraya verildi ancak bu STK’ların karşı çıkması ve bina tahsisinin yapılmaması üzerine proje iptal edildi.

20 BİN ÖĞRETMEN EĞİTİM İÇİN GELECEKTİ

Nisan ayında Şanlıurfa’ya gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, Şanlıurfa’nın eğitimde diğer iller seviyesine gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtmişti. Bu kapsamda, Hizmet içi Eğitim Enstitüsü kurulacağının da sözünü vermişti. Hizmet içi eğitimle birlikte binlerce öğretmen Şanlıurfa’ya gelerek mesleki gelişim eğitimlerine katılacaktı. Bu da, Şanlıurfa’nın hem tanıtımına hem de ekonomisine büyük katkı sağlayacaktı. Ancak, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının bahsi geçen binayı tahsis etmemesi üzerine proje durdu. Milli Eğitim Müdürlüğü bu anlamda bir adım atmadı ve proje yine sözde kaldı.

ŞANLIURFA’NIN GELİŞMESİ BİLEREK Mİ ENGELLENİYOR?

Bu denli önemli ve kent için hayati önem taşıyan projenin iptal edilmesi Şanlıurfa’da bazı kesimlerce büyük tepki çekti. 20 bin öğretmenin kente gelmesinin ekonomiye büyük katkı sunacağı gibi, kentin tanıtılmasında da büyük rol oynayacağını belirten vatandaşlar, bu projenin durdurulmasına neden olan kişilerin Şanlıurfa’nın gelişmesini istemeyen kişiler olduğunu savundu. Eğitim camiasının büyük bir kısmı da bu konuda dertli olurken, Şanlıurfa’nın bu projeyi kaçırmasının kent için büyük kayıp olarak değerlendiriliyor.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!