olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kaynak gelmeyince hastane açılamadı

Kaynak gelmeyince hastane açılamadı
Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, üniversite hastanesinin tamamlanması için seçim öncesi Maliye Bakanından 50 milyon lira destek sözü aldıklarını ancak seçim sonrası durumlardan dolayı bu kaynağın kendilerine ulaşmadığını ve hastanenin açılışının zora girdiğini söyledi.

Aziz Budak /Şanlıurfa OLAY

 HARRAN Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın bitirilemeyen üniversite hastanesi ve üniversitenin mevcut durumu hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. Harran Üniversitesi Yenişehir Yerleşkesindeki toplantıda Rektör Taşaltın, öncelikle yıllardır bitirilemeyen üniversite hastanesinin durumu hakkında bilgi verdi.

  Taşaltın, en büyük problemlerinin hastane olduğunu, şu an hastaneyi açma safhasında olduklarını söyledi. Hastanedeki tek engelin taşınma ve işletim olduğuna değinen Taşaltın, “Şehrin 25 kilometre uzağına kurulmuş hastane canlı olamaz. Madem uzağa yapıldı hastane onu nasıl canlı tutabileceğimizi düşünmeliyiz” dedi.

 Bakandan 50 milyon TL destek sözü

Seçimden önce Maliye Bakanından hastane için 50 milyon lira kaynak desteği sözü aldıklarını dile getiren Rektör Taşaltın,  ancak seçim sonrası durumlardan dolayı kaynağın kendilerine ulaşmadığını kaydetti. Taşaltın şunları söyledi: Kaynak bize ulaşmayınca kendi yağımızda kavrulmaya çalıştık. Bizim elimizde 23 milyon civarında hastaneye ayrılan paramız var. Bu da her şey için yeterli değil. Bir komisyon topladık ve firmalarla konuşup hastane odaların yatak ve diğer malzemelerini almak için pazarlık yapacağız. Hepsini devlet malzeme ofisinden alıyoruz.”

 Eğer para gelseydi bu yaz taşınacaktık

Hastanenin taşınma işleminde de sıkıntılar olduğunu ifade eden Rektör Taşaltın, eski planlarında şu anki üniversite hastanesini Sağlık Bakanlığına devredip yeni hastaneye taşınmak ve yeni hastanenin tüm malzemelerini yeni parayla almak olduğunu belirtti. Taşaltın, “Şimdi ise alabileceğimiz her şeyi yeni hastaneye taşımak zorundayız. Sağlam olan tüm cihazları, malzemeleri taşımamız gerekiyor. Eğer para gelseydi bu yaz taşınacaktık” dedi.

 Siyasi belirsizlik geciktiriyor

Hastaneyi taşıma sorunlarının olduğunu, taşındıktan sonra da bunun nasıl yaşatılacağının da sorulması gerektiğini ifade eden Taşaltın, şu anki hastanede 4 hastalı oldaya bir hemşirenin baktığını, yeni hastanede daha fazla hemşireye ihtiyaç olacağını anlattı. Hemşire kadrosu oluşturmanın kolay olmayacağına değinen Rektör, hastane konusunda kendi yağlarında kavrulduklarını vurguladı.

Siyasi alandaki belirsizliğin kendi durumlarını geciktirdiğini dile getiren Taşaltın, ileride duruma göre hareket edeceklerini, her şeyi düşünerek hareket etmeye çalışacaklarını aktardı. Taşaltın şöyle konuştu: “Seçimden sonra bir şeyler olabileceğini düşündük ama kimse önünü göremediği için bir karar veremiyor. Biz elimizdeki bütçeyle bir şeyler yapak istiyoruz ama komisyonumuz bunu doğru bulmuyor önümüz kış olduğundan bunu doğru bulmuyor. Komisyonumuzla toplanıp en doğru kararı vermeye çalışıyoruz.”

 Hafif raylı sistem şu an yok

Şanlıurfa ile Harran Üniversitesi arasında oluşturulması düşünülen hafif raylı sistem taşımacılığının şu an mümkün olmadığını dile getiren Ramazan Taşaltın; "Bu sistemlerin çok yüksek maliyetleri var. bunun için şu an yeterli yolcu sayısının olmadığı düşünülüyor. biz de buna alternatif olarak Üniversitemizin yerleşkesinde 4 Bin kişilik yurt ve öğretim görevlilerimiz için lojman yapmayı düşünüyoruz. bunları süretle faliyete geçireceğiz" dedi.

 Gazeteciler bunu araştırsın

Üniversite hastanesinin yapımının yılan hikâyesine dönmesi ve 15 yıldan fazla süredir tamamlanmamasına tepki gösteren Taşaltın, 700 yataklı Eyyübiye Hastanesinin 150 milyona mal olduğunu ancak üniversite hastanesinin 250 milyon harcanmasına rağmen 15 yıldır bitirilememesinin araştırılması gerektiğini işaret etti. Taşaltın, “Aynı büyüklükteki Kocaeli’de yapılan hastane daha ucuza mal oldu. Gidin bunu araştırın. Ben idareciyim söylersem olmaz gidin araştırın” diyerek gazetecilerin bunun üzerinde durması gerektiğini vurguladı. Ben bildiklerimi söyleyemem gazetecilerin bunu araştırması gerekir.

Öte yandan basın toplantısında gazetecilerin sorduğu sorular nedeniyle rektör ile gazeteciler arasında tansiyonun yükseldiği gözlendi.

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!