olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kavgalardan vakit bulamıyorlar!

Kavgalardan vakit bulamıyorlar!
Seçim çalışmaları dolayısıyla Güneydoğu’ya çıkarma yapan CHP’li bir grup heyet Şanlıurfa’ya geldi. Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak, “GAP’ın sulama yatırımlarını hızlandırılmalı. İktidar, kavgalardan bunlara vakit bulamıyorlar” dedi.

Aziz Budak/Ahmet Meral/Şanlıurfa OLAY

CUMHURİYET Halk Partisi( CHP)’nin Milletvekilleri, Parti Meclisi Üyeleri ve iş dünyasından oluşan bir heyet Gaziantep ziyaretlerinin sonra Şanlıurfa’ya geldi. CHP il Başkanlığı binasına gelen heyet basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Burada heyet adına konuşan CHP Genel Başkan yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,Suriye Meselesinin bir göçmen meselesinden çıktığını belirterek, “Suriye meselesi Ülkemizi uzun bir dönem daha etkileyecek, Karmaşık bir sorun yumağı haline gelmiştir. Suriye sınırımız Afganistan, Pakistan sınırından farksız olmuştur. Bu Ülkemiz için büyük bir sosyal yaraya dönüşebilir. Sosyal dengede açısından ciddi bir risk var. Suriye de ki iç savaşın faturası 4,5 milyon dolara mal oldu” dedi.

 Şanlıurfa’da yatırımları artırın

Öztrak, Suriyeli göçmenlerin olduğu İllere yatırımların artırılması gerektiğini söyledi.  Öztrak, “ Şanlıurfa’da eğitim ve Sağlıkta yatırımlara hız verilmesi gerekir. Duyduğuma göre Şanlıurfa’da bu konuda çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Hastaneler artık yetersiz kalıyor. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. İhracatı attıracak ulaşım maliyetlerini düşürücek adımlar atın. Irak sınırında yeni gümrük kapıları açılsın. Suriye ve Iraka şimdiden yeniden yapılanmasının sunacağı ekonomik fırsatlara hazırlıklı olun.” Şeklinde konuştu.

 İşsizlikte rakam korkunç

Şanlıurfa’da işsizliğin korkunç bir rakama ulaştığına dikkat çeken Öztrak, “Devletin resmi rakamlarına göre 2011’de Şanlıurfa’da işsizlik yüzde 8 olan rakamdayken 2013’de bu rakam yüzde 13’lere sıçramıştır.2014 içinse henüz resmi bir rakam açıklanmadı. Ancak korkarım ki bu işsizlik rakamı çok yükseklere sıçramıştır. Ak partinin yanlış politikaları yüzünden her vatandaş 210 dolar kaybetmiştir. Bunu nüfusla çarparsak toplam 16 milyar doları bulmaktadır”  İfadelerini kullandı.

 Tarıma önem verin

Tarımda uygulanan yanlış politikalarına da değinen Öztrak, “GAP’ın sulama yatırımlarını hızlandırın. Bu iktidar iş başına geldiğinde GAP bölgesinde 18 milyon dönüm arazinin sulamaya açılması planlanmıştı. Buna karşılık Fırat-Dicle havzasında sulamaya açılan alan bugün hala geçmiş iktidarların yaptıkları da dahil 4,1 milyon dönümde kaldı. Oysa bu iktidar 2008 ile 2012 yılları arasında 18 milyonun üstüne “8 milyon dönüm araziye sulama yatırımı yapacağım” sözü vermişti. Ancak şimdi sadece kavgalardan bunlara vakit bulamıyorlar,” açıklamasında bulundu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!