olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

‘Kaş yaparken göz çıkarıyorlar’

Şanlıurfa-Mardin yolu ve Akçakale’ye giden çevre olunun birleştiği noktada yapımı bir yıldır devam eden köprülü kavşak inşaatı vatandaşı işkenceden geçiriyor. Duruma tepki gösteren bazı sürücüler, “Bunlar kaş yaparken göz çıkarıyorlar” dedi.

Haber: Hasan Ray

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve 2015 yüklenici firmaya teslim edilen alanda yapımına başlanan çok katlı köprülü kavşağın kısa sürede bitirilip Şanlıurfa trafiğini rahatlatması gerekirken ters etki yarattı. Çalışmaları adeta yılan hikayesine dönen bu inşaat alanında yaşanan sıkıntılar bırakın trafiği rahatlatmayı daha içinden çıkılmaz bir hale soktu. Hiçbir uyarı tabelası, ışıklandırma bulunmayan alanda oluşan çukurlar da işin cabası.

Yılan Hikayesine Döndü

Yapımı uzun zamandır devam eden kavşağın inşaatı özellikle sürücüleri mağdur ediyor. Sabah saatlerinde mesai başlangıcı ve mesai bitiminde trafiğin içinden çıkılmaz bir hal almasına sebep olan bu çalışma, uzadıkça sürücüler de zarar görmeye devam ediyor. Sıkışan trafik yüzünden işyerlerine zamanında ulaşamayan bazı sürücüler, yetkililerin çok yavaş çalıştığını iddia ederek sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Servis Yolları Yetersiz Kaldı

Ana yolun çakılan kazıklar ve örülen duvarlardan sonra kazılmasıyla birlikte kapanması servis yollarının açılmasına neden oldu. Ancak açılan bu servis yolları hiçbir kurala uyulmadan yapıldığı için vatandaşın zor anlar yaşamasına sebep oluyor. Oldukça dar olan bu servis yolları gerek Mardin istikameti gerek kent merkezine doğru akan trafiğin durmasına sebep oluyor. Akışı yavaşlayan trafik kentin genelini etkiliyor.

Çukurlar Sürücülerin Kabusu Oldu

Servis yolunun dar olmasının yanında oluşan çukurların da oluşturduğu olumsuzluklar var. Yaşanan olumsuzların başında ise çukurların araçlarda sebep olduğu hasarlar yer alıyor. Herhangi bir zemin çalışması yapılmadan açılan servis söz konusu servis yolları araç sahiplerinin tepkisine neden oluyor. Araçlarını söz konusu çalışmadan dolayı zarar gördüğünü söyleyen bazı sürücüler, “Bu araçları burada hurda etmek için almadık.” diyerek tepki gösterdi.

Gece Zifiri Karanlığa Gömülüyor

Servis yollarında ve inşaat alanının genelinde yeteri derecede ışıklandırmanın olmaması gece trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. İnşaat alanının tam ortasından geçen servis yollarını geçmek isteyen sürücüler gece saatlerinde adeta ecel terleri döküyor. Karanlık, her tarafı inşaat malzemesi ve çukurlarla dolu olan bu alanda hareket halinde olan sürücüler ciddi anlamda tehlikeli bir yolculuğa mahkum ediliyor.

Hiçbir Uyarı Tabelası Bulunmuyor

Oldukça geniş ve rahat seyahat etme özgürlüğü veren otoban ve otoyollarda bile adım başı tabelalar bulunurken tehlikenin göbeğinde bulunan bu alanda herhangi bir tabelanın da olmaması yetkili kurum ya da kuruluşların sürücülerin hayatlarının ne kadar önemsediğini gösteriyor. Hiçbir tabelanın olmadığı alanda sürücüler özellikle de büyük araç sürücüleri bu yolu bıçak sırtında kullanmak zorunda bırakılıyor.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!