olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Karşı Karşıya Geldiler

Karşı Karşıya Geldiler
Şanlıurfa Çimento Fabrikası kurmak istediği killi kireç ocağı nedeniyle bölgede yer alan köylüler ile karşı kaşıya geldi.

Şanlıurfa Karaköprü ilçesine bağlı Korukezen, Mustafacık, Tülmen, Kırkpınar, Kavacık, Esemkulu ve Yarımtepe köylerine ait mera alanlarında Şanlıurfa Çimento Fabrikası tarafından kurulmak istenen killi kireç ocağına köylülerden tepki alıyor. Söz konusu ocağın kurulmasıyla hayvancılık ve tarım arazilerinin büyük zarar göreceğini iddia eden köylüler, Çevre Şehircilik il Müdürlüğüne başvurarak itirazda bulundu.

 

‘Fıstık bahçelerimiz büyük zarar görecek’

 

Şanlıurfa Çimento Fabrikası tarafından mera arazilerinin vasfının değiştirerek hazine malına çevirerek ÇED raporu aldığını iddia eden Korukezen köyü Muhtarı Mehmet Çiftçi, “Bu araziden ham madde almak için toprak çekecekler. Bunu yaparlarsa hayvancılık yapabileceğimiz bir yer kalmayacak. Fıstık bahçelerimiz büyük zarar görecek. Bu yüzden biz çok mağdur duruma düşüyoruz” dedi.

 

‘Sınırlarımız içerisinde buna izin vermeyiz’

Söz konusu ocağa kesinlikle karşı çıkacaklarını ve izin veremeyeceklerini söyleyen Muhtar Mehmet Çiftçi, “Biz bu çalışmaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bunları bölgemizde istemiyoruz. Eğer bu ÇED raporunu alırlarsa bizim köyümüzde sınırlarımız içerisinde suları ve elektrik direkleri geçiyor. Hafriyat taşıyorlar biz de bunlara izin vermeyiz. Bütün köy muhtarları olarak bunu kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

 

‘7 köy olumsuz etkilenecek’

Ocağın kurulması durumunda 7 köyün olumsuz bir şekilde etkileneceğini belirten Muhtar Mehmet Çiftçi, “Korukezen, Mustafacık, Tülmen, Kırkpınar, Kavacık, Esemkulu ve Yarımtepe gibi köyler direk etkilenecek. Bu köyler fıstık bahçelerinin de yoğun olduğu bölgede yer alıyor. Eğer bunu yaparlarsa bu sadığım köylerin sakinleri olarak gereken tepkiyi çıkar gösteririz.  Ne gerekirse hukuk çerçevesinde yaparız.” şeklinde konuştu.

 

‘Gerekli yerlere başvurduk’

 

Birçok kuruma gerekli itirazları yaptıklarını ifade eden Muhtar Mehmet Çiftçi, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Tarım Reformu Müdürlüğüne gerekli dilekçeleri de verdik. Gerekeni yapıyoruz. İki seferdir Çimento fabrikası toplantı yapıyor. Bu toplantıları reddettik ve kabul da etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!