olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

\'Kardeşlik mesajı veriyoruz\'

\'Kardeşlik mesajı veriyoruz\'
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, \"Türkiye\'nin dört bir köşesine HDP\'nin kardeşlik mesajını götürürken, orada bu mesajı alan binlerce, yüz binlerce kardeşimiz uzatılan bu eli tutuyorsa artık kazandık demektir\" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP'nin selamını, barış ve kardeşlik mesajını götürürken, orada bu mesajı alan binlerce, yüz binlerce kardeşimiz uzatılan bu eli tutuyorsa ve her yerde HDP'nin çınarının gölgesi altında ezilen halklar birleşiyorsa, artık kazandık demektir. İnanın ki seçimin en büyük kazanımı budur" dedi.

Aksaray Meydanı'nda partisinin düzenlediği halk buluşması etkinliğinde konuşan Demirtaş, katılımcılarla yan yana, omuz omuza durdukça aşılmayacak, yıkılmayacak hiçbir baraj olmadığını söyledi. 

Demirtaş, zorlu ama coşkulu, neşeli bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirterek, Türkiye'nin bütün ezilenleri, yoksulları, emekçilerinin HDP'de bir araya geldiğini ve "ülkenin geleceğinde söz sahibi olacağız" dediklerini anlattı. 

Partisinin kardeşlik mesajı verdiğini belirten Demirtaş, "Trakya'daki kardeşlerimizle, Karadeniz'den, Ege'den Akdeniz'e, Türkiye'nin dört bir köşesine HDP'nin selamını, barış ve kardeşlik mesajını götürürken, orada bu mesajı alan binlerce, yüz binlerce kardeşimiz uzatılan bu eli tutuyorsa ve her yerde HDP'nin çınarının gölgesi altında ezilen halklar birleşiyorsa, artık kazandık demektir. İnanın ki seçimin en büyük kazanımı budur" diye konuştu. 

Barış mesajlarının ülkenin her yerine ulaştırıldığını dile getiren Demirtaş, "Gittiğiniz her yerde bu mesajı sıcaklıkla karşılayan insanlar göreceksiniz. Asla şu oyuna düşmeyin. Bakın meydanlarda bunların söyledikleriyle asla provokasyona gelmeyin. AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye ya da başka partilere oy veriyor diye insanlar suçlanamaz, düşman değildir, hepsi kardeşimizdir. O, onların tercihidir. Hiç kimseyi düşmanlaştırmadan, ötekileştirmeden, kardeşlik duygularıyla bir seçim kampanyası yürüteceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Barajın 1 oyluk canı var" 

Demirtaş, verilecek her oyun önemli olduğunu ve yurt dışındaki vatandaşların sandık başına gitmesini isteyerek, "(Benim oyun neye yarar) demeyin, barajın 1 oyluk canı var" dedi. 

Talanı, lüksü, askeri harcamaları azaltarak ve vergi adaleti sağlayarak bir yıl içinde 120 milyar lira tasarruf sağlayacaklarını kaydeden Demirtaş, ekonomik vaatlerinin 100 milyar liraya çözülebildiğini ifade etti. Tasarrufla bütçeye 120 milyar lira katkı sağlanabildiğini vurgulayan Demirtaş, Türkiye'nin parasız ve yoksul olmadığını, "yoksulu bol olan bir ülke" olduğunu söyledi. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!