olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Karaköprü’de uçurum tehlikesi

Karaköprü’de uçurum tehlikesi
Karaköprü Fatma Koç Camisinin arkasında bulunan yaklaşık 5-6 metre yüksekliğinde uçurumu andıran çukur alan ölüme davetiye çıkarıyor.

Haber: Hasan Ray

Şanlıurfa’nın Merkez Karaköprü İlçesine bağlı Akbayır Mahallesinde bulunan Fatma Koç Camisinin arka kısmında istinat duvarının olmaması dev bir uçurum meydana getirmiş. Uzun zamandır korumasız şekilde duran uçurum adeta bir tuzak gibi insanların hayatını tehlikeye atıyor. Özellikle günün her saati çocukların oyun oynadığı bir alanda olması çevre sakinleri tedirgin ediyor.

Şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar

Karaköprü’nün en büyük camilerinden biri olan Fatma Koç Camisi, günün her saatinde oldukça yoğun insan trafiğine sahip bir alanda yer alıyor. Bölgeye yakın olan sayılı camilerden biri olan Fatma Koç Camisine namaz kılmaya gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Caminin arkasında bulunan yükseklik bir uçurumu andırıyor.

Ölüme davetiye çıkarıyor

Cami arazisinin meyilli olması nedeniyle zemin yaklaşık 5-6 metre kazıldıktan sonra yapılmış. Bu nedenle zeminin yüksek olan kısmında büyük bir uçurum meydana gelmiş. Cami kurulduktan sonra bu alanın istinat duvarıyla kapatılması gerekirken olduğu gibi bırakıldı. Dev bir uçurum gibi duran söz konusu alanın etrafına ne uyarıcı bir levha ne de bir korkuluk konmamış. Bu alan adeta ölümlere ve ağır yaralanmalara davetiye çıkarıyor.

İbadethaneye saygısızlık ediliyor

Çukur olması nedeniyle gerek vatandaşların gerekse de rüzgarın getirdiği çöplerle dolan alan adeta belediye çöplüğünü andırıyor. Bir ibadethanenin maneviyatına yakışmayacak derecede çöp ve pislik içerisinde kalan caminin durumu vatandaşların da tepkisini topluyor. Cami etrafı ve içerisi yönüyle temiz olması gereken bir yapı iken etrafındaki çöpler çirkin görüntüler yaratarak buna gölge düşürüyor.

Ya çocuklar bu çukura düşerse

 

Söz konusu alanın olduğu mahallede oturan vatandaşlar da duruma tepki göstererek, “Günün her saati çocuklarımız burada oyun oynuyor. Gönül rahatlığıyla çocuklarımızı dışarı bırakamıyoruz. Her zaman ya düşerse diye tedirginlik yaşıyoruz. Burası uzun zamandır bu durumda. Yapılması için bir kazanın meydana gelmesi mi gerekiyor?. Çok zor bir şey değil bunu yapmak. Kime bağlıysa bir an önce gereğini yapmalılar.” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!