olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Karaköprü moloz dökme sahası oldu

Karaköprü moloz dökme sahası oldu
Müteahhitler Karaköprü’yü moloz dökme sahasına çevirdi. Buna rağmen yetkili belediye seyirci kalıyor. Vatandaş ise sert tepki gösteriyor.

Haber: Hasan RAY

Şanlıurfa’nın parlayan yıldızı konumunda olan Karaköprü ilçesine yakışmayan görüntüler ardı arkası kesilmiyor. Yeni yapılaşmadan kaynaklı meydana gelen aksaklıklar vatandaşı hayatından bezdirirken, bu aksaklıkların devam etmesi tepkileri de beraberinde getiriyor. Özellikle yeni yapılaşan mahallelerin başında gelen Doğukent Mahallesinde alt ve üst yapı anlamında eksiklikler devam ediyor.

Alt ve üst yapı zarar görüyor

İnşaatların hızla yükseldiği Doğukent mahallesinde, üst yapı ve alt yapıda sürekli arızalar meydana geliyor. Bu arızalar genel anlamda müteahhitlerden kaynaklanıyor. İnşaatlarını yükselmesi dışında herhangi bir düşünceye sahip olmayan  bu şahıslar  vatandaşın vergileri ile yapılan alt ve üst yapıya ciddi anlamda zarar veriyor. Özellikle üst yapısı tamamlanan sokakları kazan ve öylece bırakan bu şahıslar tepki topluyor.

Müteahhitler oldukça rahatlar

İnşaattan çıkan molozlarını gelişigüzel doğan alanlara atan bu müteahhitler, ilgili belediyelerin gösterdiği alanlara moloz dökmek yerine yakın yerlerde bulunan  arsalara döküyor. Bunu yaparken oldukça rahat davranan bu müteahhitler, akıllara ‘belediyelerin herhangi bir yaptırımı yok mu?’ sorusunu getiriyor. Müteahhitler o kadar azıtmışlar ki kimi zaman belediyelerin düzenlediği alanlara bile moloz döküyor.

Yaşam Parkın etrafı moloz yığınları

Bu benzer bir olayda Doğukent Mahallesinde bulunan ve Karaköprü açısından büyük bir proje olan Yaşam Park etrafında oluşan çirkin görüntüler olarak karşımıza çıkıyor. Parkın yapımı henüz bitmedi ama merak eden vatandaşların şimdiden uğrak yeri haline geldi. Ancak buraya gelen vatandaşlar parktaki eksiklikler ve etrafındaki moloz yığınları ile karşılaşıyor. Parkın etrafına moloz atan müteahhitler, ilçenin imajına zarar veriyor.

Moloz değil yaşam alanıdır

Aynı bölgede oturan vatandaşlar, hem müteahhitlere hem de belediyeye tepki gösteriyor. Vatandaşlar, “Burada milyonlarca lira dökülerek yapılan park var, bunun yanında yine o kadar para harcanarak yapılan yollar ve temizlene arsalar var. peki buralar inşaat sahipleri kirletsin diye mi temizleniyor. Biz yetkili belediye km ise gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Burası moloz alanı değil yaşam alanıdır” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!