olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kapalı çarşıda el fenerli aydınlatma (VİDEO)

Turizmin kalbinde Yaşanan elektrik kesintileri kapalı çarşı esnafını ilkel şartlarda alışveriş yapmaya mecbur bırakıyor.

Haber: Hasan Ray

Şanlıurfa’nın kanayan yarası olarak devam eden elektrik kesintileri mağdur etmeye devam ediyor. Sık sık elektrik kesintileriyle gündeme gelen Şanlıurfa’nın kent merkezi ve kırsalında bu kesintiler yaşanmaya devam ediyor. Özellikle kent merkezinde kapalı çarşı çevresinde yaşanan kesintiler esnafı ve ziyarete gelen turistleri olumsuz etkiliyor.

Turizmi olumsuz etkiliyor

Şanlıurfa’da turizmin kalbi konumunda olan Balıklıgöl platosunda yer alan çarşılardaki esnaf artan kesintilerden bıkmış durumda. Kapalı alanda olduğu için elektrik kesintisi yaşandığında gündüz bile karanlıkta kalan çarşı esnafı yetkililere ateş püskürüyor. Elektrik kesintilerinin sebep olduğu karanlıkta kalan yerli ve yabancı turistler şaşkınlıklarını gizleyemezken esnaf ise müşterilerini kaçırmamak için çabalıyor.

Güç kaynakları kullanıyorlar

Elektrik kesintileriyle baş etmeye çalışan esnaf varsa maddi imkanları, ortalama fiyatları 2500 TL üzerinde olan güç kaynaklarıyla gidermeye çalışıyor. işyerlerini aydınlatmak için kullandıkları güç kaynakları masrafın yanında çarşıda kötüm bir gürültü kirliliğine sebep oluyor. Yerli ve yabancı turistlerin meraklı ve şaşkın bakışları arasında çalışan güç kaynakları hem esnafın cebine hem de kapalı çarşının imasına darbe indiriyor.

Elektrik kesintileri karşı el feneri

Kapalı çarşıda sık sık yaşanan elektrik kesintisinin sebep olduğu zararı bir nebzede olsa atlatmak isteyen ve maddi imkanları el vermeyen çarşı esnafı ise, karanlıkta kalan dükkanlarını el feneri ile aydınlatmaya çalışıyor. Ellerinde el feneri ile müşterilerini karşılamaya çalışan esnafın durumu turizmin göbeği olan Balıklıgölün maneviyatına ve Şanlıurfa’nın imajına kara leke olarak sürülüyor. Esnaf ise bu durum karşısında bir hayli dertli olarak bekliyor.

Müşteriler kaçıyor

Her gün ortalama olarak dört, beş kez elektrik kesintisi yaşandığını söyleyen çarşı esnafı, “Burası kapalı çarşıdır. Buraya yerli ve yabancı her gün yüzlerce binlerce insan geliyor. Elektrik kesintisi olduğu zaman insanlar buradan çıkıp gidiyor. Kapalı alan olduğu için karanlık oluyor ve insanlar doğal olarak buradan çıkıp gidiyor. Bu bizim alışverişimizi engelliyor. Buna çare bulunması gerekiyor. Yoksa bu şekilde bir yere varamayız” dedi.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!