olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kansızlık, kanser, diyabet ve tansiyonla savaşan doğal hazine

Kansızlık, kanser, diyabet ve tansiyonla savaşan doğal hazine
Tam da mevsimi olmasına rağmen sofralarımızda hak ettiği ilgiyi göremeyen kırmızı pancarın faydalarını bir bilseniz!

Rengini veren pigmenti, posası, suyu hepsi ayrı faydalara sahip.

İşte kırmızı pancar ve mucizevi faydaları…

Kış aylarının en önemli sebzelerinden birisi de kırmızı pancardır. Anavatanı Akdeniz olan kırmızı pancar, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından adeta bir enerji deposudur. Sağlığa en yararlı besinlerden biri olan ve A, B, C, P vitaminleri içeren kırmızı pancar mineraller bakımından da çok zengindir. Fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum deposudur. Pancarın yaprakları da aynı şekilde vitamin ve mineral açısından zengindir.

Kırmızı renkte olan tüm meyve ve sebzelerin antioksidan özelliği taşıdığı artık herkes tarafından bilinmektedir. Kırmızı pancar yüksek antioksidan etkisiyle başta kanser olmak üzere bin bir derde şifadır.

İçerdiği bu vitamin ve mineraller sağlığınızın çok önemli koruyucularındandır. Örneğin, saç dökülmeleri, sedef hastalığı, egzama hastalığı, ürtiker, kurdeşen, vücut kaşıntıları ve karaciğer hastalıklarına çok faydalıdır. Cildi güzelleştirir.

 

Kırmızı pancar sizi kalp hastalıklarından korur.

Tüm sindirim sisteminiz açısından da çok önemli faydaları vardır. Mide ve bağırsaklarınızı güçlendirir. Hazmı kolaylaştırır, kabızlığı yok eder ve mide ağrısı ve ekşime sorunlarını anında giderir.

Karaciğerinizi düzenli çalıştırması sebebiyle şeker hastalığını önler.

Kansızlıkta ve demir eksikliğinde çok etkilidir. Kansızlık problemi olanların bol miktarda kapari kullanmaları ve mutlaka kırmızı pancar suyu tüketmeleri gerekir. Havuç suyu ile eşit oranda karıştırılarak içilen pancar suyu kısa sürede kan yapımına destek verir, kandaki alyuvarların düzeyini yükseltir. Ülkemizde pek çok insanın kansızlık sorunu olduğu dikkate alındığında bu bilgi çok önem kazanmaktadır. Kansızlık özellikle kadınlarda daha yaygındır. Kansızlık problemini gidermesi sonucu, iştahı da açarak, vücuda dinçlik verir.

Kırmızı pancar suyu kaynatılıp içilirse idrar yollarını açar ve idrar söktürür. Böylece böbrek kumlarını dökmekte faydalıdır.

Ayrıca hipertansiyon hastaları günde 1 bardak (250 ml) kırmızı pancar suyu içmelidir. Günlük içilen bir bardak pancar suyu 24 saat boyunca tansiyonu düzenler ve sinirleri yatıştırır.

 

Ancak son derece yararlı olan kırmızı pancar suyunun yüksek miktarda ve seyreltilmeden içilmesi önerilmiyor. Havuç suyu, elma suyu veya başka meyve - sebze suları ile yarı yarıya seyreltilerek içildiği zaman ise son derece faydalı.

Kırmızı pancar 15 dakikadan daha uzun süre ile pişirilmemelidir. Kırmızı pancardaki çok önemli kanser önleyici antioksidanlar olan Betanin ve vulgaxanthin uzun süre kaynatıldığı zaman büyük oranda azalmakta ve pancarın bu kanser önleyici antioksidan etkileri önemli miktarda yitirilmektedir.

Tüm bu özellikleri dikkate alındığında kırmızı pancar daha sık tüketilmesi gereken besinler arasında yer almalıdır.

Kırmızı pancar taze olarak suyu sıkılarak ya da çiğ ve rendelenmiş şekilde tüketilebilir. Ayrıca kırmızı pancarın turşusu yapılabilir. Böylelikle yıl boyunca pancar tüketebilirsiniz. Kırmızı pancar turşusunu yemeklerin yanında veya salatalarda kullanabilirsiniz.

Beyin sağlığı

Pancar, içlerinde bulunan nitratlar nedeniyle beyin nöroplastisitesini geliştirir. Bu nitratlar, demansın (bunama) erken aşamalarında sıklıkla etkilenen bir beyin alanı olan somatomotor korteksin oksijenlenmesini artırmaya yardımcı olur. İnsanlar yaşlandıkça beyne giden kan akışı azalır ve bu da bilişin azalmasına neden olur. Pancar yemek bu süreci yavaşlatabilir veya önleyebilir.

Yeni kanserli hücre üretimini engelliyor,

Karaciğer, böbrek, pankreas hastalıklarını önlüyor ve ülser tedavisinde de kullanılıyor,

Akciğeri güçlendirip, kalp krizi ve yüksek tansiyonu önlüyor,

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor,

Kas ağrısını ortadan kaldırıyor,

Kabız olmanızı önlüyor,

Detoks olarak da kullanılabildiğinden cildiniz daha sağlıklı ve parlak gösteriyor,

Boğaz enfeksiyonunu tedavi ediyor.

(Milli Gazete)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!