olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

“Kamuoyuna bir açıklama verilmeli”

“Kamuoyuna bir açıklama verilmeli”
Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği Şanlıurfa İl Başkanı Ömer Ağ, gazetemize verdiği demeçte İŞKUR müdürünün görevden alınmasının gerekçesinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa MİSİAD İl Başkanı Ömer Ağ, İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Sait Ardan’ın görevden alınmasını değerlendirdi. Ardan’ın çalışkan ve dürüst bir yönetici olduğunu söyleyen Ağ, “Bize gelen duyum ve Kamuoyunda oluşan duruma göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, Mevsim tarım işçileri ile ilgili bir çalışmanın yapılması için Milli Eğitim il Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Kurumu ve İŞKUR müdürüne bir talimat veriyor. Bakan Sarıeroğlu, kendisine verilen işin ne durumda olduğunu soruluyor. Sayın Ardan’da yağışlardan dolayı işçilerin tarlada olmadığı, iş makinelerinin çalışmadığından bahsetmiş ve konu bu şekilde kapanmış. ” dedi.

 “Bakan Fakıbaba Olayın takipçisi oldu”             

 Ağ konuşmasının devamında, “Yine kamuoyunun bildiği ve bize gelen duyumlara göre söylüyorum,  İktidar partisinin il başkanın haberi olmadan il müdürü görevden alınıyor. Bu konu Urfa Bakanına iletiliyor. Bakan Fakıbaba göreve tekrar verilmesi için çalışma yürütse de pek etkili olmamış. Çalışma Bakanlığı bu konuda geri adım atmamış ve Urfa il müdürü görevden alınıyor. Biz de görevden alınma ile ilgili bir gerekçe bekliyoruz. Eğer bu kamuoyunda oluşan durumdan dolayı görevden alınmışsa çok vahim bir durum var ortada.” diye konuştu

“Yağmurda çamurda iş olmayacağını herkes bilir”

“Urfa’yı bilen birisi yağmurda çamur da çalışılmayacağını çok iyi bilir.” diyen MİSİAD Urfa Başkanı Ömer Ağ, “Yağmur da iş makinesinin tarlaya gitmeyeceğini bilir. Urfa’yı bilmeyen birisi yağmur yağıyor çalışmadık sözünü bahane olarak algılar. Halbuki Urfa’yı birilerine sorsaydılar ya da gelip görselerdi. Bu şekilde bir karar alınmayabilirdi. Eğer başka bir neden varsa ya da İŞKUR’da şaibeli bir durum varsa kamuoyuna söylenir ve anlatılır. Bizler de gerçeği bilmiş oluruz.” şeklinde konuştu.

‘Urfa’yı bilen biri atansın’

Ömer Ağ , “Bir gece operasyonu İŞKUR müdürünü görevden alın ve anında yerine başka birini atayın. Madem sorun tarım işçileriydi o zaman Urfa’yı bilen birisini göreve verin. Yok onun yerine Mersin İl Müdürlüğü'nden bir yetkili ani bir şekilde atanıyor. Burada bu alınma ve atanma oldu bittiye getirildi.” İfadelerini Kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!