olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Kaldırımda yol yok caddeden geç!

Kaldırımda yol yok caddeden geç!
Kaldırım üzerine ve yanına park eden araçlardan dolayı caddeden geçmek zorunda kalan engelli, hayatını tehlikeye attı.

Haber: Hasan Ray

Şanlıurfa’nın Merkez İlçesi Haliliye’ye bağlı Bahçelievler Mahallesinin en işlek caddelerinde esnaf ve sürücüler çok ciddi manada sıkıntı yaşıyor. Mahallenin neredeyse bütün cadde ve kaldırımları otoparka dönmüş durumda. Araçlarını park edecek yer bulamayan sürücüler kaldırım ve kaldırım rampalarına araçlarını park etmek zorunda kalıyor. Bu engelli, yaşlı ve bebek arabalı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Sorun katlanarak büyüyor

Neredeyse günün her saatinde oldukça kalabalık bir yaya ve araç trafiğine ev sahipliği yapan Bahçelievler mahallesinde sorunlar katlanarak büyüyor. Söz konusu mahallenin en büyük sorunu trafik ve otopark olarak öne çıkıyor. Şanlıurfa’nın merkezinde olmasından dolayı kentin her bölgesinden araç akışına maruz kalan mahallede özellikle dezavantajlı vatandaşlar çok ciddi manada sıkıntılar yaşıyor.

Esnaf tepki gösteriyor

Araçların otopark sıkıntısından dolayı gelişi güzel par edildiğini söyleyen mahalle esnafı duruma tepki göstererek, “Bu mahalle sanki kaderine terk edilmiş. Biz esnaf olarak zarar görüyoruz. Yetkililer buradaki otopark sıkıntısına bir an önce çözüm üretmelidir. Gelen müşterilerimiz aracını park edecek yer bulamadığında dolayı dükkânlarımıza uğramıyor. Biz esnaf olarak yıllardır bu sıkıntıyı yaşıyoruz” dedi.

Engelli vatandaş mağdur oldu

Esnaf bu durumdan bu kadar muzdaripken diğer taraftan da araçların gelişi güzel park edilmesinden dolayı asıl mağdurlar ise engelli, yaşlı ve bebek arabalı vatandaşlar oluyor. Önceki günlerde engelli sandalyesiyle seyahat etmeye çalışan bir vatandaş, araçların kullandığı caddeyi kullanmak zorunda kaldı. Engelli vatandaş, kaldırımların önüne park edilen araçlardan dolayı kaldırım yerine caddeyi kullanmak zorunda kaldı.

Engelliler sorunlarla karşılaşıyor

Şanlıurfa’nın birçok noktasında engellerle karşılaşan engelli vatandaşlar, duruma tepki gösteriyor.  Bu tepkilerden biri de Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdamı Derneği Başkanı Habib Polat’tan geldi. Kentin birçok noktasında erişilebilirlik konusunda sorunlar olduğunu belirten Polat, “Şanlıurfa’da engelliler maalesef hala erişebilirlik konusunda sorunlarla karşılaşıyor. Engelli bir vatandaş rahat bir şekilde kentte dolaşamıyor.” dedi.

Gelin beraber çözelim

Yetkililere seslenen problemleri çözmeye davet eden Habib Polat, “Yetkili kurumları söylüyoruz; gelsinler bize danışsınlar onlara erişilebilirlik konusunda danışmanlık yapalım. Elimizden gelen ne varsa beraber yapalım. Engelliler rahat bir şekilde gezebilsin. Bu gün bir engelli rahat bir şekilde camiye, okula, çarşıya gidip ihtiyaçlarını giderebilsin. Bu herkesin olduğu gibi engellinin de hakkıdır” şeklinde ifadeler kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!