olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İşten Anlamayanlar yine pusuda. Aman dikkat!

İşten Anlamayanlar yine pusuda. Aman dikkat!
Futbol İl Temsilcisi Abdurrahman Çadırcı,  11-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak  Urfaspor kongresinde tekrar Kulüp yöneticiliğinden anlamayan kişilerin işbaşına gelmesinden endişe ettiğini söyledi. 

FARUK DEVECİ

Çadırcı, yaptığı açıklamada 2016-2017 sezonunu değerlendirdi, kulüp yöneticilerine sert eleştirilerde bulundu. Çadırcı'ya göre, yaptıkları yanlışlardan dolayı Urfaspor'u zarara uğratan, takımın düşmesine sebep olan Kulüp yöneticileri yargı önünde hesap vermeli..

Çadırcı, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Futbol bilgileri sıfır olan insanlar yüzünden bunları yaşadık. Kulübü profesyonelce yönetemediler, Amatörce de yönetemediler, egolarını tatmin etmek için geldiler, bilinçsizce davrandılar, yaptıkları yanlışlar yüzünden takım küme düştü. Yazık ettiler bu kulübe. 

Hayatı boyunca iki takım çalıştırmış Ogün Temizkanoğlu'nu en kritik dönemde takımın başına getirdiler.. Muhtemelen maliyeti düşük olduğu için tercih edilmişlerdir. Urfaspor'un bu sezon harcadığı paraların yarısıyla takımlar play off'a kaldı.. İnanın devre arasında Kulüp yönetme işini ASKF'ye bıraksalardı, bunlar yaşanmazdı. Daha önce bunun örneği yaşandı. Yıllar önce Kulüp yine Kayyuma kalacaktı.. Mehmet Gülle zamanında ASKF yöneticileri işbaşına geldi, kasasında 460 bin lirayla Kulübü bir başka yönetime bıraktı.  

Urfaspor hem yöneticiler, hem de sporculardan kaynaklanan sıkıntılar yüzünden düştü. Yıllar önce bir kulüp yöneticimiz dönemin Bakanı Ali Şevki Erek'e, 'Beyefendi beyefendi,sen zannetme ki senin takımın şampiyon olacak. Benim Urfaspor'um şampiyon olacak' dedi. Var mı şimdi böyle bir idareci?

Şimdi bir Yönetim Kurulu oluşturduğun zaman tümünün zengin olması, tümünün kariyer sahibi olması yanlış.. 18 kişilik Yönetim Kurulun mu var? 13'ü ekonomik gücü yüksek olan kişiler, 5'i futbolu iyi kişilerden oluşmalıdır. Futbolu bilene de, 'Kardeşim bizden para falan istemiyoruz.  Futbolcu aramaya gittiğin zaman senin harcamalarını karşılayacağız. Ama bize gerçekten faydalı olabilecek oyuncular bul'. Bunu dediler mi? Yok.  Herkes aklından memnun. Getirdikleri yabanı oyuncuları gördük. Eee ne anladın bundan! 

Futbolcuya baktığı zaman haa bu işimize yarar diyen yok, bilen yok. Kim var içlerinde eski futbolculardan bana söyler misiniz? Yok.  Bu işten anlamıyorsanız profesyonel insanlar getirirsiniz, bunun ayıbı yok.. Yalnız teşkeleci olmaması şartıyla.. Bundan önce de birini getirdiler... Kulübe verdiği zararı hepimiz gördük. Kendi adamını getiriyor, onunla ortak oluyor. Yanlıış..  Biz kimin ne yaptığını biliyoruz. 30 yıldır bu işin içindeyiz.

Madem bu işi bilmiyorlar, devre arasında ASKF'ye gelip bizden yardım talep etselerdi. 70 Kulüp var. Çağırsalardı Başkanlarını , ASKF yöneticilerini.. Kardeşim biz bu işi yapamıyoruz. Bize şu kadar adam verini biz yine devam edelim. Yönetim Kurulu'na girmeyin, bize dışarıdan destek verin. Koşa koşa gelirdik, biz para mı istiyoruz. Parayı sevseydik o zaman ASKF 460 bin lirayı kasada bırakmazdı, iç ederdi. 

Urfaspor Yönetim Kurulu üyeleri yaptıkları yanlışların hesabını hukuk önünde mutlaka vermelidir. Bir Urfaspor delegesi olarak şunu sorma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum; Bu paralar nasıl çar-çur edildi, nerelere gitti? 1 yıl ayağına top değmemiş oyuncuları hangi akılla getirdiniz?.. Balıkesirspor'u gördünüz, kadrosunda 4-5 genç oyuncu vardı. Takır takır top oynadılar. 

Kendi akıllarından, beyinlerinden memnunlar.  Protokol tribününde boy gösterisi yapıyorlar. Bir de orda artislik ediyorlar, söğüyorlar, sayıyorlar. Kendi kendine küfür et.. Bu işi sen yapmışsın...Olan oldu ama 'Sen yaptın, o yaptı, şu yaptı' şeklindeki suçlamalar tümüyle haksız sayılmaz. Tabi ki suçlayacağız. Tabi ki suçlu cezasını çekmeli. En azından suçunu bilmeli. Görünen köy kılavuz istemedi. Çünkü kangren olmuş yaranın üstüne ilaç vurdular. Bundan sonra ne yapılacak, bunu düşünmek lazım. Yine Futbol bilgisinden yoksun Ve yöneticilikten anlamayanlar vasıfsız insanlar piyasada, takımın başında olmak için çaba sarf ediyorlar, aman dikkat!..

Şanlıurfaspor yönetimi hemen istifa etmeli, kongrede namuslu, Futbol bilgisi olan, yönetim anlayışı olan, hırsız olmayan, Urfaspor'un menfaatlerini üstün tutan bir anlayış işbaşına gelmeli... Yoksa Urfaspor bu anlayış Ve vurdum kaçtım anlayışıyla yönetilemez. Bu yolsuzluğu yapan her kimse yazıklar olsun ona....'' (Haber Merkezi)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!