olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İşte o uygulamanın detayları...

İşte o uygulamanın detayları...
Taksicilerde yeni bir uygulama Şanlıurfa Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Karageçili, “Taksilerde taksimetreyi açmayan şoförlere 391 TL ceza yazılacak” dedi.

Aziz Budak/Şanlıurfa OLAY

 TAKSİCİLERE getirilen yeni bir uygulamayla artık taksilere 10 yaş sınırı ve taksicilerin taksimetreleri açma zorunluluğu getirildi. Konuyla ilgili OLAY’a açıklama yapan Başkan Karageçili  bütün taksilerde taksimetre uygulamasını başlattıklarını belirterek,

“Taksimetresini açmayan taksicileri vatandaşlar 155’i arayarak artık bildirebilirler. Taksimetreyi açmayanlara 391 TL ceza yazıyoruz. Artık araç sahibi de 20 puan kaybediyor. Şoför araç sahibi değilse ona da ceza uygulaması var böyle bir durumda tespit edilen şoförler varsa araç sahibine aynı şekilde 391 TL ceza yazıyoruz. Aynı şikayetten beş defa ceza alan araç sahiplerinin de 2 ay ehliyetine el konulacak. Ulaşımda kaliteyi artırmak içinde taksilerde 10 yaş sınırı getirildi. Bu duruma uygun olmayan taksiler hizmet veremeyecek” dedi.

 Ciddi anlamda şikâyetler geliyor

Şanlıurfa’da toplam 880 ticari taksinin hizmet verdiğini kaydeden Başkan Kara, “ Daha önce vatandaşlardan taksimetrelerin açılmadığına dair ciddi şikayetler alıyorduk. Bizde esnaf ve oda arkadaşlarımızla beraber bir toplantı yaptık. Böyle bir uygulamayı başlattık. Bu uygulamayla hem vatandaşımız hem de taksi esnafımız mağdur olmamak için yaptık. Olumlu tepkiler aldık. Bu uygulamadan şimdi taksici esnafımızda memnun kaldı. Vatandaşlarımızda memnun kaldı. Uygulamadan sonra odamızı arayarak teşekkürlerini ilettiler. Bizde Şoförler odası olarak bu uygulamamıza memnun kalan esnaf ve taksicilerimize teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımıza kati bir şekilde uyarıyorum taksimetreyi açmayan vatandaşı 155’i arayarak ihbar etmelerini istiyoruz. Biz halkımızın hizmetten memnun kalmasını istiyoruz” Şeklinde konuştu.

     Uygulamadan memnuniyetlerini dile getiren taksici esnafı ise, “Bu uygulama bizim açımızdan çok güzel oldu. Eskiden taksimetreyi açtırmak istemeyen vatandaşlar var. Kısa mesafe gideceğim deyip kabul etmeyenler vardı. Bu şekilde zorunlu olması hem bizim mesleğimiz açısından güzel oldu. Sayın Oda Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendilerini bu konuda kutluyoruz” İfadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!