olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İşte Kobani\'deki son durum

İşte Kobani\'deki son durum
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin sınır komşusu Kobani’de yaralar sarılıyor. Savaştan harabeye dönen Şehrin batı tarafında molozların kaldırılma ve temizleme işlemleri devam ediyor.

Kobani’de şehrin yaraları sarılmaya çalışırken vatandaşların geri dönüşleri devam ediyor. Evlerinde sorun olmayan vatandaşlar evlerine yerleşerek hayatlarına devam ederken, evleri kullanılamaz hale dönen Suriyeliler tekrar Türkiye’ye dönüş yapıyor. Savaşın bitmesinin ardından şu ana kadar 62358 kişi ülkelerine geri döndü.  Kobani’ye Türkiye’den geçen iş makinaları harabeye dönen şehri temizlemeye başladı. Harabeye dönen Kobani’de evlerin temizlenme işlemleri tüm hızıyla devam ediyor.

 Şehir oldukça hareketli

3 ay önce bomba seslerinin yükseldiği, ağır bombardıman altında olan Kobani’de hummalı bir çalışma var. Topraklarına dönen 62 Bin Suriyeli çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Evleri harabeye dönen Kobanililer iş makinalarına yardım ederek yaralarını sarmaya çalışırken, evleri sağlam olan vatandaşlarda şimdiden geçim derdine düşmüş durumda. İş yeri olanlar ise tekrar kepenklerini açarak işlerine devam etme çabası içerisinde. Kobani genelinde yaraları sarma çalışmaları devam ediyor.

 Evler harabeye dönmüş

Kobani’de harabeye dönen evin içerisindeki Allah yazılı tablonun savaştan etkilenmemesi dikkatlerden kaçmadı. Evin duvarlarının tamamının kullanılmaz hale geldiği ve eşyaların deyim yerindeyse dümdüz olduğu evde Allah yazısının asılı olduğu duvardan bile düşmemesi görenleri duygulandırıyor.

 Savaşın gölgesinde salıncak keyfi

Savaştan en fazla etkilenen şüphesiz ki çocuklar. Yaşananlardan habersiz olan çocuklar bir anda evlerini yurtlarını terk ederek Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine yerleşti. Savaşın bitmesiyle tekrardan kendi topraklarına dönen çocuklar harabeye dönen evlerinin balkonlarına kurduğu salıncakta sallanarak zaman geçiriyor. Bazı Kobanili çocuklar ise arkadaşları kadar şanslı değil. Evleri tamamen harabeye dönen çocuklar Suruç Çadır kentinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

 “Türkiye kapıları açsın”

Kobani sınır kapısının açılması gerektiğine vurgu yapan Kobanili Ahmed Muhammed; “Kobani’de her yer harabeye dönmüş, Kobani sorunlarını Türkiye’nin destekleri ile çözecek. İnşallah Kobani’nin sorunları bir an önce çözüme kavuşur ve Türkiye kapıları açar. Bizim amacımız bu şehri hep beraber onaralım. Hiçbir suçu olmayan bu halk şimdi evinden, çocuklarından yurdundan edilmiş bir halde. Böyle bir durumda Türkiye’nin kapılarını açması lazım Kobani’ye sahip çıkması lazım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kobanili vatandaşlar Rajova bölgesindeki bilgileri sadece Kobani FM aracılığı ile alabiliyor.

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!