olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

‘İşsizim, iş arıyorum’

‘İşsizim, iş arıyorum’
Şanlıurfa’da işsizlik oranı hızla yükselmeye devam ederken iş bulma umudunu yitiren vatandaş, çareyi işsizlik ilanları asmakta buldu. Vatandaşın astığı ilanda yazılan, ‘Emekliyim Çay ve Yemek Pişiririm, bir kuruluşta çalışmak istiyorum’ ifadeleri dikkat çekti.

Haber: Hasan Ray

 

Şanlıurfa başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk sırada yer alan sorunlardan biri işsizlik. Şanlıurfa’da hatta Türkiye genelindeki işsizlik yükselmeye devam ediyor. Vatandaş iş gücünün fazla, iş alanlarının ise kısıtlı olmasından dolayı endişeli çünkü çalışma alanları oldukça daraldı. Suriye’de savaşın başlaması sonucu başta Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere Türkiye’ye göç dalgasının yaşanması ile birçok iş kolu dibe vurdu.

 

En yüksek işsizlik oranı Güneydoğu'da

 

TÜİK verilerine göre İşsizlik oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 24.8 ile Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Şanlıurfa ve Diyarbakır'dan oluşan Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin hatta tüm Türkiye’nin neredeyse birinci sorunu olan işsizlik oranı hızla yükselmeye devam ediyor.

 

Vatandaş İŞKUR kapısında teselli buluyor

 

Şanlıurfa’da işsizlik oranının yükselmesi ile vatandaş umudu İŞKUR kapısında buluyor. Ancak İŞKUR’un da bütçesinin kısılması vatandaşı umutsuz bıraktı. İŞKUR’un birçok iş alanında işe alma kayıtlarını durdurması vatandaşı daha çok endişelendirdi. Vatandaş, İŞKUR’dan umudunu kesmesine rağmen teselliyi İŞKUR kapısında beklemekte buluyor.

 

Çareyi ilan asmakta buldu

 

Vatandaşın tek umudu olan İŞKUR’un bütçe sıkıntısı nedeniyle işe almaları durdurması sonucu vatandaş çareyi duvarlara işsizlik ilanı yapıştırmakta buldu. Şehir merkezinde birçok alana ‘işsizim, işe ihtiyacım var; her işi yaparım.’ ilanları asılmış durumda.

 

İş bulma umuduyla İŞKUR’a gelen bir vatandaş, “İş için başvuru yaptığımız bütün kapılar kapanıyor. İş arama umudumuzu kesmiş durumdayız. Teselliyi İŞKUR’a gelip gitmede buluyoruz. Eskiden iş ilanları asarlardı. Şimdi ise işsizlik ilanları asıyorlar. Bu durumun böyle devam etmesinden endişe ediyoruz. 200 kişilik iş başvurusuna en az bin kişi başvuruda bulunuyor. Artık öyle bir durumdayız ki meslek seçimi yapamıyoruz. Hangi iş alanı olursa çalışmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!