olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İsrail’e bir tepki de Ceylanpınar’dan

İsrail’e bir tepki de Ceylanpınar’dan
İsrail’in Mescid-i Aksa’da estirdiği teröre bir tepki de Ceylanpınar Sanayici ve İş Adamları Derneği (CESİAD) Başkanı Mehmet Yılmaz’dan geldi.

Basın açıklaması yaparak yaşanan terörizme tepki gösteren Yılmaz, “Bugün Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da yaşananlar ve İsrail devletinin terörizmi andıran uygulamaları karşısında hayretler içerisindeyiz. Biz bu uygulamaları da bu zulmü de lanetliyoruz ve kınıyoruz.” dedi.

 “İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs’te 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı üç gün boyunca ibadete kapatmış ve ezanın dahi okunmasını yasaklamıştır. Bu üç gün boyunca İsrail,Mescid-i Aksa’nın resmi görevlilerinin dahi girişini engellerken kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Aksa’ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere,belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir. İsrail bu davranışları ile yaptığı yanlışlıklara yenilerini eklemeye devam etmektedir.”

 “Dünya üzerinde yaşayan bütün halkların ve kavimlerin ve vicdan sahibi insanların üzerinde buluşması, saygıda mutabık olması gereken en kutsal varlıkları inançlarıdır.

Bu asrın şahitleri olan bizler, maalesef hiçbir vicdana sığmayacak ve izan sahibi hiçbir aklın içselleştiremeyeceği bir zulüm süreciyle karşı karşıyayız. Arapça se-le-me kökünden türeyen ve kelime anlamı Barış olan İslam dininin mensupları olan biz Müslümanlar, bu barbarlığın karşısında da yine dinimizin ve kâinatın sevgilisi peygamberimiz (S.A.V)in bize öğütlediği ve emrettiği ahlak ile dimdik duracağız.

Bugün Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da yaşananlar ve İsrail devletinin terörizmi andıran uygulamaları karşısında hayretler içerisindeyiz. Biz bu uygulamaları da bu zulmü de lanetliyoruz ve kınıyoruz.  

Mekan Bizim Kutsalımızdır

“fetihlerin en güzeli ve en kalıcısı gönüllerde yapılandır. İslamın sancaktarı bir medeniyetin bakiyesi olan bizler, tüm dünya mazlumlarının gönüllerini fethetmiş bir ülkenin vatandaşları olarak  Bugün bizden beklenen, tarihimizi iyi bilmek, misyonumuzun bilincinde olmak, ilim ve irfanda ipi göğüslemek, aklı, vicdanı, hakkı ve sabrı birbirimize tavsiye etmek ve adaletin dışında hiçbir seçeneği kabul etmemektir.

Kahrolsun çocuklara silah doğrultan vicdansızlar, mahvolsun hiçbir kutsal tanımayan ahlaksızlar, yerin dibine batsın insafsızca yapılan tüm hesaplar, helak olsun postalarıyla, kurşunlarıyla, korkak yüreklerindeki karanlıklarıyla haremimize tecavüz etmeye kalkan tüm alçaklar. Herkes sussa, herkes gözünü yumsa, herkes sırtını dönse biz, Ceylanpınar  Sanayici ve iş Adamları Derneği  olarak diyoruz ki; Allah’a yemin olsun, Resule Salat olsun, dünyaya sözümüz olsun susmayacağız, yılmayacağız, durmayacağız. Zaman bizimdir, mekan bize emanettir, son zalimin zulmü bitene kadar, son mazlumun yüzü gülene kadar, Bunları haykırmaya ve mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!