olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İsraf ve Tasarruf konulu konferans düzenlendi

İsraf ve Tasarruf konulu konferans düzenlendi
Özel Celal Çiftçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 31 Ekim Dünya Enerji ve Tasarruf Haftası sebebiyle enerji ve su tasarrufunun önemini vurgulamak için konferans düzenlendi.

Selahattin Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

Konferansa Şuski Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı Su Kalite Kontrol Laboratuvarı Şube Müdürü Cumali Türkoğlu ve Yeni Genç Bakış Derneğinden Emine Yüksel katıldı.

Özel Celal Çiftçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda öğrencilerle buluşan Şuski Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı Su Kalite Kontrol Laboratuvarı Şube Müdürü Cumali Türkoğlu: “ Enerjinin savurgan kullanıldığı zaman ailemize, yurt ve milletimize getirdiği zararlarının ortaya çıkacağını. Bunun karşısında tutumlu enerji kullanmanın yollan ve faydaları, herkesin anlayacağı bir şekilde anlattı. Örnek uygulamalar gösteren Türkoğlu, herkesi enerji ve su tasarrufuna davet etti. Bunun iyi bir alışkanlık halinde hayat boyu sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde çok yakın gelecekte tüm dünyanın karşı karşıya kalacağı susuzluk tehlikesi, dolaylı da olsa küresel ısınma ve hızlı nüfus artışının bir sonucu olarak karşımıza çıkacağını söyledi.”

Türkoğlu suyun önemini vurgularken Atatürk Barajı ve onun öneminden sıkça bahsetti. Yer altı sularının artık çiğnendiğini Atatürk Barajının bile 2010 yılındaki kuraklıkta yüzde 16’lara düştüğünü belirti.

“İsraf zararlı ve kaçınılması gereken bir davranış”

Yine aynı şekilde  İsrafın zararlı ve kaçınılması gereken bir davranış olduğunun altını çizen Yeni Genç Bakış Derneğinden Emine Yüksel, insan gibi üstün bir varlığın bu tür davranışlardan mutlak suretle kaçınması gerektiğinin altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti:

“İsraf, bir kişinin ihtiyacı olduğundan fazlasını tüketmesi ve ihtiyacı olandan fazlasını alması anlamına gelmektedir. İsraf oldukça kötü bir alışkanlıktır ve israf etmek dinimiz tarafından da yasaklanmıştır. Peygamberimiz bir hadisinde: “Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz.” Diyerek israfın ne kadar kötü bir şey olduğunu tarif etti.” İsrafın yanında izlenen dizilerin ve gençlerinin bulunduğu duruma dikkat çekti. Annelerin yanlış eğitim vererek çocukları rüşvet ve diğer tehlikeli davranışlara sevk ettiğini ifade eden Yüksel, “bu insanların ileride tehlikenin birer habercisi olarak karşımıza çakacağına bunların da toplumun bozulmasına sebep oluyor”.

Yüksel, bu sebeple de aslında gerçek eğitimin siz öğrencilere verilmesi gerektiğini kaybedilen nesile karşı sizlerle bilinçli bir nesil başlangıcı oluşturulması gerektiğini önemle vurguladı.

Konuşma sonunda Özel Celal Çiftçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi genel koordinatörü Dilek Çiftçi,  okulun konferans salonunda öğrencilerle buluşan konukları, Şuski Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı Su Kalite Kontrol Laboratuvarı Şube Müdürü Cumali Türkoğlu ve Yeni Genç Bakış Derneğinden Emine Yüksel’e teşekkürlerini iletti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!