olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İş Merkezi meyhaneye döndü

İş Merkezi meyhaneye döndü
Şanlıurfa’nın kalbinde bulunan Ahmet Bahçıvan İş Merkezinin çatısı alkoliklerin ve madde bağımlılarının yuvası oldu.

Haber: Hasan Ray

Yüzlerce iş yerinden oluşan Ahmet Bahçıvan iş merkezi bir zamanlar Şanlıurfa’nın kalbinde yükselen ticaret merkeziydi. Ancak eski prestijini kaybeden iş merkezi bugünlerde hırsızların madde bağımlılarının mekânı haline geldi. Özellikle iş merkezinin damında  (çatı) kaçak yapıların yıkılmasıyla arta kalan barakalar madde bağımlılarının ve alkoliklerin evi oldu. İş merkezinde işyerleri olan esnaf ise hırsızların ve madde bağımlılarının elinden bir hayli çekiyor.

Güvenlik önlemleri yetersiz

Şanlıurfa’nın ticari merkezlerinden olan Ahmet Bahçıvan İş Merkezinin damında gece gündüz demeden yuvalanan madde bağımlısı şahıslar gün boyunca alkol ve uyuşturucu kullanıyor. Herhangi bir güvenlik önleminin alınmaması ise dikkatlerden kaçmazken iş merkezinin esnafı ise bu duruma sert tepki göstererek yeteri kadar güvenlik önlemi alınmadığını söyledi. Esnaf, yetkililere seslenerek, güvenlik önlemi almalarını istedi.

Alkoliklerin yuvası oldu

Özellikle gece saatlerinde alkol şişlerini alan kişilerin gelip sığındığı bir alan haline gelen iş merkezinin çatısı, kavgalara ve diğer rahatsızlıklara neden oluyor. İş merkezinin damında bulunan bu şahıslar, Şair Nabi Kütüphanesinde ders çalışmak ya da araştırma yapmak adına bulunan öğrenciler içinde tehlike arz ediyor. Öğrenciler akşam karanlık olmadan kütüphaneden ayrılmak zorunda kalıyor.

Şanlıurfa’nın kalbinde

Konum olarak Şanlıurfa’nın kalbinde olan söz konusu iş merkezi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Şair Nabi Kütüphanesi, otel ve bankaların ortasında yer alıyor. Bu kadar kurumun ortasında yer almasına rağmen gereken önemin verilmemesi için marka şehir iddiasının ne kadar hayali bir slogan olduğunu gözler önüne seriyor. Gerek cephesinde gerekse de çatısındaki görüntü kirliliği kent imajına leke sürüyor.

Pislikten geçilmiyor

İş merkezi alkolikler ve madde bağımlılarının açık hava meyhanesine döndü. Etrafı çekilen Bali poşetleri, kırık alkol şişeleri ve kova diye tabir edilen uyuşturucu artıklarında geçilmeyen iş merkezinin çatısı adeta zehir ve tehlike saçıyor. Alanda gece gündüz yakılan lastiklerin ve çöplerin sebep olduğu görüntü ise şehrin imajına ayrı bir gölge düşürüyor. Esnaf tedirgin ve işyerini sabah soyulmadan görebilmenin umuduyla evine gidiyor.

Esnaf  tedirgin!

Söz konusu iş merkezinde işyerleri bulunan esnaf son zamanlarda bu şahısların sayılarının arttığını belirtiyor. Özellikle hırsızlık olaylarının arttığını belirten esnaflar, klima motorlarına kadar her şey çalınıyor. Biz burada çok zor şartlarda çalışıyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Artık yeter buraya bir çözüm bulsunlar; ya da biz kendi çözümümüzü üretelim. Balicisinden, esrarkeşine kadar herkes burada barınıyor.” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!