olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İran rejimi Urfa’da protesto edildi

İran rejimi Urfa’da protesto edildi
İran\'ın Mahabad kentinde Kürt kızı Farinaz\'ın istihbaratçıların tecavüz girişiminden kurtulmak için çalıştığı otelin dördüncü katından atlayarak yaşamına son vermesi iddiası üzerine Şanlıurfa’da protesto gösterisi düzenlendi.

Dilek Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

 ŞANLIURFA’DA HDP Kadın Meclisi- BDP Kadın Meclisi- TMMOB- SES- Eğitim Sen- İHD- Yaşam ve Kadın Dayanışma Derneği- HÖDER Genç Kadın Meclisi üyeleri tarafından düzenlenen yürüyüşte Farinaz’ın ölümü nedeniyle İran rejimi protesto edildi. Topçu Meydanında grup adına basın açıklaması yapan  Abiden, Topçu Meydanı’na Atatürk Bulvarı’ndan bir yürüyüş yaparak Topçu Meydanında bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Neriman Keskin,her gün yeni bir kadın katliamı yaşadıklarını söyledi.

 Cins kırımı boyutuna ulaşmıştır

Keskin,”Kadınlara karşı işlenen suçlar, kadın katliamları, intihar ve cinayet olayları son yıllarda azalmak ve sona ermek şöyle dursun, her geçen gün daha da artmaktadır. Her ölüm, her tecavüz, her intihar ve her şiddet gerekçelendirilmeye çalışılmakta, sorun kadının kendisinde aranıp gerçek çözümden uzaklaşılmaktadır. Sonuçta kadın katliamları son birkaç yıl içerisinde hızlı artış göstererek bir cins kırımı boyutuna ulaşmıştır.Geçtiğimiz günlerde tecavüz teşebbüsü karşısında intihar eden Ferinaz Xoşrawani’nin onurlu duruşu hepimizin zihinlerinde yer etmiştir. Kürt nüfusunun yoğun olarak yaşadığı İran’ın Mahabat bölgesinde Tara otelde Diktatöe İran Rejiminin ajanları Kürt kadını Ferinaz’a tecavüz etmeye çalışmış, bu çirkin olay karşısında Ferinaz otelin 4. Katından atlayarak intihar etmiştir. Ferinaz’ın bu direnişi katledilen, taciz ve tecavüze uğrayan tüm kadınların çığlığı olmuştur” diye konuştu.

\"\"

Kadın ev hapsine mahkum ediliyor

Kadınların dünyanın her yerinde, yaşamın her alanında erkek sistemin taciz, tecavüz ve şiddet politikası ile karşılaştığını ifade eden Neriman Keskin,şöyle konuştu:”Erkek egemen sistem toplumun tüm kademelerinde kadının yaşam alanlarını daraltmakta ve kadını ev hapsine mahkum etmektedir. Bu anlayış en ileri devletten en geri devlete eril, ulusçu ve iktidarcı tüm sistemlerde mevcuttur.İşte bu yüzden bugün Mahabad’da verilen mücadele sadece Farinaz için değil tüm kadınların, emekçilerin ve halkların özgürce yaşayabilecekleri bir dünya için verilmektedir. İşte bu yüzden, Ferinaz’ın isyanı bir vazgeçiş değil bir özgürlük direnişi olmuştur.Kobane’de dünyanın kararlık egemen ittifaklarına karşı verilen muhteşem kadın direnişi işığında ve Ferinaz’ın şahsında tüm kadınların çığlığı, kadın özgürlük mücadelesini büyütecek ve toplumun özgürlüğüne ışık tutacaktır.”

 

 Basına açıklamasının ardından grup üyeleri alandan olaysız dağıldı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!