olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İnsan kemikleri etrafa saçıldı

İnsan kemikleri etrafa saçıldı
Kocaeli’den Siverek’e gelen gazeteci Ayşe Aydın, kabir ziyareti için gittiği asri mezarlıkta etrafa saçılan insan kemiklerini görünce şok olduğunu söyledi.

Haber: Hasan Ray

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesin Ayvanat Mahallesinde bulunan Asri Mezarlıkta utanç verici görüntüler oluştu. Asri mezarlıkta bulunan bir mezarlığın kazılıp üzerine yeni bir cenazenin gömülmesiyle eski cenazenin kemikleri sağa sola atıldı. Mezarlık ziyareti için asri mezarlığa giden Ayşe Adın adılı bir vatandaş gördükleri karşısında şok olduğunu söyledi.

\"\"

İnsan kemikleri sağa sola saçıldı

Siverek ilçesinin merkezi mahallelerinden olan ve binlerce kişinin yaşadığı Avanat Mahallesinde Asri Mezarlıkta gömülü olan cenazelerin kemikleri sağa sola saçılmış. Söz konusu kemiklerin gömülü olduğu yerden ne zaman çıkarıldığı bilinmezken, eski mezara gömülen yeni bir cenazenin defin işlemleri sırasında eski cenazeye ait kemiklerin rasgele mezarlığın içerisine atıldığı görüldü.

\"\"

Görevliler fark etmedi

Normal şartlarda yetkililer tarafından sürekli bir şekilde kontrol edilerek temizlik ve güvenlik işlerinin sağlandığı asri mezarlıkta yaşanan bu olan Ramazan ayı münasebetiyle mezarlık ziyaretlerine giden vatandaşların tepkisine neden oldu. Sağa sola saçılan kemiklerin mezarlıkta görevli çalışanlar tarafından görülmemesi de arıca tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, söz konusu olayı saygısızlık olarak değerlendirdi.

\"\"

‘Kemikleri görünce şok oldum’

Kocaeli’den Şanlıurfa Siverek’e akrabalarını ziyarete gelen gazeteci Ayşe Aydın, mezarlık ziyareti için gittiği Asri Mezarlıkta yerde bulunan kemikleri görünce şok olduğunu söyledi. İnsan kemiklerinin mezarından çıkarılarak sağa sola saçılmasını ölüye saygısızlık olarak değerlendiren Aydın, “İslam dininde ölüye böyle saygısızlık olmaz. Biz ne zamandan beri böyle umursamaz olduk” diye tepki gösterdi.

\"\"

‘Yürek sızlatan görüntüler son bulmalı’

 

Bir Urfalı olarak bu manzaradan utanç duyduğunu söyleyen Aydın, “Sanayinin başkenti Kocaeli’den geldim. Bir Urfalı olarak bu görüntülerden utanç duydum. Müslüman bir ülke olarak ölülere saygımız çoktur fakat bu görüntü ne memleketime ne de insanımıza yakıştı. Bu görüntülerdeki kemikler artık hangi rahmetliye aitse kemiklerini sızlatmıştır. Umarım hizmet sorumluluğu belediyeye ait mezarlıkta bu çirkin ve yürek sızlatan görüntüler bir an önce son önce son bulur.” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!