olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İlk kez konuştu...

İlk kez konuştu...
Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Dr. Feridun Öncel, “Siyasi hayata atılırken kamuoyundan büyük bir destek aldım. Benimde adaylığım konulması istendi.Benim tek referansım halktır” dedi.

İsmail Yaprak/Nusret Aydın/

 ŞANLIURFA’DA yaklaşık 70’ye yakın kan davalı aileyi barıştıran Toplumsal Barışı Sağlama Derneği, Madde ile Mücadele ve Gençliği Topluma Kazandırma Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel, 7 Haziran 2015’te yapılacak olan seçimlerde Şanlıurfa’dan milletvekili aday adayı oldu.Bizde Öncel ile, neden aday olduğunu ve hedeflerini konuştuk.

 İşte o röportaj…

 Feridun Öncel kimdir?

1968 Yılında Şanlıurfa’da doğdum. İlk orta ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladım.İstanbul üniversitesi tıp fakültesine derece ile girdim, belli bir süre kamu’da hekimlik ve başhekimlik yaptıktan sonra, Çalışmalarına özel olarak devam ettim. Daha sonra Şanlıurfa’da doktorluk yaparken kan davalarından etkilenip, husumetli bir çok aileyi barıştırdık.Bu çalışmalarımı genişlettik ve Halen Toplumsal Barışı Sağlama Derneğini kurduk.

 ÇALIŞMALARIMIZI HER BÖLGEDE YAPTIK

Neden siyaset yapmayı düşünüyorsunuz?

Şanlıurfa’da bir hekim olarak başladığımda insanların fiziksel rahatsızlıklarını tedavi etmek amacıyla bu mesleği seçtim. Baktım sosyal olaylar bu fiziksel olaylardan çok sosyal sorunlara eğilmemiz gerektiğini bu konuda çalışmalar başlattık. Urfa sürekli göç alan ve gelişen bir şehir olduğu için nüfusu sürekli büyümesinden her tarafa yetişmem imkânsız oldu. Bu konuda bazı arkadaşlarla bir araya geldik. Toplumun önde gelen kişileriyle bir araya gelip bir dernek kurduk. Dernek olarak Urfa’da kanayan yara neyse bu tür sorunları önceliğimiz olarak belirledik. Baktık bu sorunlar yıllarca çözülmeye çalışılmış ama kısa bir süre sürmüş.

Biz bugüne kadar Urfa’da el attığımız sorunları kısa sürede neticeler almaya başladık. Bu sorunların ülkede sadece Urfa’da olmadığını düşündük.  Bu memleketin asli unsurları olan farklı dil ve mezhepten insanların bir arada yaşamaya isteği ve arzusu. Geçmişte sorunsuz bir şekilde yaşadılar fakat sonra iç kaynaklar olsun dış kaynaklar olsun kardeş kavgası çıkarılmaya başlandı. Bunun en büyük örneği Ortadoğu’da çıkarılan mezhep savaşları bu bize ulaşmadan bizde insanlarımızı bilinçlendiriyoruz. Barışa sahip çıkmamız için savaşı hep birlikte çıplak gözle gördük. İster Türk, Kürt ister Arap olsun hep birlikte yaşamamız gerektiğini söyledik. Çalışmalarımızı her bölgede yaptık.

 

BARIŞTAN BAŞKA ŞANSIMIZIN OLMADIĞINI BELİRTTİK

Neden AK Parti?

Savaşlar acıdan ve göz yaşından başka bir şet getirmez. Savaşın olduğu yerde huzur olmaz kalkınma olmaz. Ben bunu özellikle Urfa’da önde gelen Türk, Kürt ve Arap kardeşlerimizle bir araya geldik bunları bire bir anlattım. Barıştan başka şansımızın olmadığını belirttik.

Ben hiçbir zaman marjinal bir fikre sahip bir insan değilim her zaman doğru neredeyse orada oldum. Baktık ki yılardır devam eden bir savaş var. Bu savaşın bitmesi adına samimi adımlar atıldığını gördüm. Onun için Ak Parti dedik. İnsanın yaşamasını esas alan bir hükümet olarak bizde burada yer almaya karar verdim.

 

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimde bu kadar fazla aday adayının çıkmasını neye bağlıyorsunuz?

Daha önce Aday adayları tespitine baktığınızda o zaman bir kişinin aday olabilmesi için çevresinin yada mensup olduğu yerden görüş ve icazet alması gerekiyor. Ama şimdi insanlar birey davranmaya başladığında her kişi hiçbir yerden icazet almadan aday adaylığını koyuyor ve bu sayıda haliyle artıyor.

 

BENİM TEK REFERANSIM HALKTIR

Siyasete girmenizde size destek olanlar oldu mu? Siyasete girme gücünü nereden aldınız?

Siyasi hayata atılırken kamuoyundan büyük bir destek aldım. Benimde adaylığım konulması istendi. Şanlıurfa’nın ilçeleri de dahil her kesiminden destek aldım. Beni Ankara’da görmek istediklerinin bize destek sunacaklarını ifade ettiler. Bizde kimseyi kırmak istemeyerek aday adayı olduk. Benim tek referansım halktır.

 

Aday olur ve seçilirseniz,hedefleriniz nelerdir?

Aday seçilmemiz halinde bu Urfa’da yaptığımız çalışmaları tüm Türkiye’de yaymaktır. Bu kardeş kavgasının bir an önce bitmesi için annelerin artık ağlamamaları için çalışmalar yürüteceğiz. Hangi ırka mensup olursa olsun bütün gençlerimizi bir araya getireceğim. İŞ ve huzur ortamı sağlamaya çalışacağız. Barış ortamında özellikle şehit annelerin daha fazla katkı sunacağını biliyorum.

 

Geç kalınmış bir adımdı

Geçtiğimiz günlerde PKK’ya yapılan silah bırakma çağrısını nasıl buluyorsunuz?

Bu aslında daha önce yapılması gereken bir önemli bir adımdır. Ama yine de geç kalınmış değil ben herkesi buna riayet edeceğinin bunu destekleyeceğini cani gönülden inanıyorum. Halkın bizden huzur beklentisi ve bir kısım işsizliğinde çözülmesiydi. Eğer bu barış süreci gerçekten tamamlanırsa yatırımların önünde ki engeller kalkar. Buda iş ve aş sahibi olan vatandaşlarımızın da artık farklı yönlere yönelme şansları azalır. Biz her zaman dedik bunu savaş değil barış olsun.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!