olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İki fidan ebediyete uğurlandı

İki fidan ebediyete uğurlandı
Geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul Beşiktaş’ta bombalı saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Enes Çiçek ve Mehmet Taş için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Düzenlenen tören ile daha 20’li yaşlarda olan iki fidan ebediyete uğurlandı.

Haber: Mehmet Kaması

İstanbul’da Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı için güvenliği sağlamak amacıyla görevli Çevvik Kuvvet ekiplerine maçın bitmesinin ardından bombalı saldırı düzenlenmişti. Düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 44 kişiden 4’ü Şanlıurfalıydı.  Siverekli Şehit Süleyman Sorkut'un cenazesi önceki gün Siverek'te toprağa verilmişti. Dün ise Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde saldırıda şehit olan 24 yaşındaki Mehmet Taş ve 21 yaşındaki Enes Çiçek için tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Kasım Gülpınar ve İbrahim Halil Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, şehitlerin aileleri, yakınları, askeri erkan, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meslektaşlarının omuzlarında ay yıldızlı bayrağın sarılı tabuttaki şehit polislerin aileleri gözyaşlarına boğuldu. Törene katılan Bakan Faruk Çelik şehit ailelerine başsağlığı dileyerek  acılı aileleri teselli etmeye çalıştı.

Törende Bakan Faruk Çelik, Vali Gögür Azim Tuna ve İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu hain saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

‘Bütün terör örgütleri iş başında’

"Bizler tek tek canımızı veririz ama vatanımızın tek karış toprağını vermeyiz." diye söze başlayan Bakan Çelik, “Bizi, vatansız bırakmak, vatanımızı bölmek ve bu ülke üzerinde çirkin emellerini gerçekleştirmek isteyen taşeronlar, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle iş başındalar. Bu vatan hepimizin. Şehit kanlarıyla sulanmış yurdumuz hepimizin yurdudur.” dedi.

‘Tek derdimiz huzur ve barış’

"Biz bin yıldır beraberiz, bin yıldır birlikte yaşıyoruz." diyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Birliğimizi beraberliğimizi bozamazsınız. Tek tek canımızı veririz, yine de bir karış toprağımızı vermeyiz. Bugün ülkemizin birçok yerinde şehitlerimizin cenazelerini kaldırıyoruz. Derdimiz huzur ve barış. Bunun için atılması gereken hangi adımlar varsa o adımları atıyoruz. Ey taşeronlar, bozgunculuk yapanlar, ne istediniz Bozovalı Mehmet Taş'tan, Siverekli Süleyman Sorkut'tan, Suruçlu Enes Çiçek'ten ne istediniz 33 gencecik fidandan." diye konuştu.

‘Gözünü kan bürümüş terör örgütü gözümüzü korkutamaz’

Enes ve Mehmet kardeşlerinin hakkın rahmetine gönderdiklerini ifade eden Vali Göngür Azim Tuna, “Gözünü kan bürümüş hiçbir terör örgütünün hakka tapan milletimizin gözünü korkutamaz. El birliği ile tek yürek olarak tek dişi kalmış canavarlara müstehak olduğu cevap, en kısa zamanda verilecektir. Bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için  üstün çalışma azmi gösteren polislerimiz mesai gözükmeksizin gece gündüz görev yapmaktalar. Aziz vatanın namusunu çiğnetmeden terör ile mücadele ediyorlar. Biz onlarla ne kadar gurur duyarsak azdır. Buradan Şanlıurfa’dan dosta düşmana birlikteliğimizi ilan ediyoruz. Ve aziz şehitlerimizi son yolculuğuna uğurlarken tekrardan burada terör örgütlerine karşı birlik ve beraberlik için sesleniyorum. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaklardır.” şeklinde konuştu. 

‘Şehit bayrak uğruna canını veren kişiye denir’

Enes ve Mehmet’in şahadet şerbetini içtiğini belirten İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “Bugün burada ülkemizin birlik ve beraberliği, milletimizin huzur ve güvenliği için görev yaparken İstanbul’da haince ve kalleşçe bir saldırı ile şahadet şerbetini içen Enes ve Mehmet kardeşlerimizi son yolculuğuna uğurlamak, onlara karşı son görevimizi yapmak için toplanmış bulunmaktayız. Şehit Allah rızası için, vatan için, millet ve bayrak uğruna canını veren kişiye denir. Hüznümüzün ölçüsü yok ama boynumuzu bükmüyoruz, çok acı da olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşlarımızı akıtacağız. Bugün vatan hainlerini sevindirmeyeceğiz. Bunları kendi kanında boğup ebediyete göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehit polislerin özgeçmişleri okundu ve Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık dua etti. Şehit polislerden Enes Çiçek'in cenazesi Balıklıgöl Platosundaki Dergah Camisi'nde öğlen namazına mütakiben kılınan cenaze namazı sonrası Şanlıurfa Yeni Aile Mezarlığına defnedildi. Şehit  Mehmet Taş'ın  cenazesi ise Bozova İlçesi'ne bağlı Gerdek Kırsal Mahallesi'nde toprağa verildi. Şehit Süleyman Sorkut'un cenazesi ise  Siverek'te toprağa verilmişti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!