olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

İhmalkarlık faciaya davetiye çıkarıyor

İhmalkarlık faciaya davetiye çıkarıyor
Sinekli Mahallesi’nden geçen Karakoyun Deresinin belli bir kısmında korkuluk ve ışıklandırma sisteminin bulunmaması oluşabilecek bir faciaya davetiye çıkarıyor.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa’nın bir ucundan diğer ucuna giden Karakoyun Deresi birçok mahalleden geçiyor. Derenin güzergahı boyunca birçok yerde oturma bankları ve ışıklandırma sitemlerinin yanı sıra korkuluklar da bulunuyor. Ancak Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Sinekli Mahallesi sınırları içerisinden geçen Karakoyun Deresinin etrafında korkuluk, oturma bankları ve ışıklandırma sistemleri bulunmuyor. Az ilerisinde Harran Kapı tarafında bulunan oturma bankları, ışıklandırma sistemleri ve oluşabilecek herhangi bir olay için korumalık demirler bulunurken Sinekli Mahallesi tarafında bu korunma yapılmamış.

Vatandaşların canı tehlikede

Derenin her tarafının korkulukla çevrili olması gerekirken Sinekli Mahallesi’nde ise bu tam tersidir. Derenin geçtiği birçok noktada oturma bankları, ışıklandırma sistemleri ve parklar bulunurken Sinekli Mahallesi sınırları içerisinde geçen Karakoyun Deresinin güzergahı boyunca ışıklandırma sistemleri, oturma bankları ve korkuluk demirleri bulunmuyor. Bu nedenle de mahalledeki çocukların dere kenarında oyun oynaması ile dereye düşme riski artıyor.

Işıklandırma yok; vatandaşlar tedirgin

Sinekli Mahallesi sınırları içerisinden geçen derede boydan boya ışıklandırma sistemi olmadığından gece karanlığa gömülen derenin etrafının bir an önce ışıklandırma sistemlerinin kurulmasını  isteyen mahalleliler, “Bizler akşamları burada gezemiyoruz. Hem koruma demirlikler yok, hem de ışıklandırma sistemleri yok. Ondan dolayı burası geceleri karanlığa gömülüyor.” dedi.

Dere ölüme davetiye çıkarıyor

Yetkililerin görmediği ya da görmezden geldiği derenin etrafı adeta ölüme davetiye çıkarıyor. Çevrenin korumalık demirlerle çevrili olması gerekirken etrafının boş bırakılması, vatandaşların dereye düşmesi ile ölümlü kazalara neden olabilecek durumda. Daha çok dere çevresinde oynayan çocukların canlarının tehlikede olduğu dere çevresi, bir an önce korkuluklarla çevrilmesi gerekiyor. Mahalle sakinleri, dere kenarında çocuklarının oynamasına izin vermediklerini ve korkuluk olmadığı için ufak bir kayma sonucu çocukların dereye düşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Yetkililerin görmeleri gerekiyor

Mahalle sakinleri, derenin durumuna tepki göstererek kendi mahallelerinin sınırları içerisinden geçen derenin etrafında oturma bankları, ışıklandırma sistemleri ve en önemlisi de korumalık demirlerin yapılmasını istedi. Yetkililerin bu tür yerleri görmediklerini belirten mahalleliler, bu tehlikeli durumun gözden kaçırılmaması gerektiğini belirterek, “Ufak bir ihmal büyük kazalara neden olabilir. Derenin az ilerisindeki kısımda korkuluklar bulunuyor ancak bizim mahalle tarafında neden bulunmuyor. Yetkililerin en yakın zamanda görmeleri ve gereken çalışmaların yapılmasını istiyoruz.” diye ifade etti.  

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!