olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Hobisi “engel” tanımadı

Hobisi “engel” tanımadı
50 yaşındaki engelli Osman Basmacı, el emeği olarak yaptığı ahşap oyuncaklar üreterek, hem geçimini sağlıyor hem de engellilere örnek olmak istiyor.

(İbrahim Halil ASLAN/Şanlıurfa OLAY)

Şanlıurfa’da bedensel engelli olan Osman Basmacı, engeline aldırış etmeden hem hobisini gerçekleştiriyor hem de ekmeğini kazanıyor. Basmacı, ahşaptan yaptığı oyuncakları yerli ve yabancı turistlere satarak ailesini geçindiriyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde küçük bir iş yerinde ahşap oymacılığı yaparak tahtadan oyuncaklar yapan Basmacı, hem hayalini gerçekleştiriyor hem de ailesini geçindirmek için para kazanıyor. Emekli olduktan sonra evde oturmak istemediğini belirten Basmacı, hayali olan oymacılığa başladığını söyledi.

Kendi imkanlarıyla evde başladığı oymacılığı geliştirdiğini belirten Bamacı, tabi uzun zamandır bu işe merak salmıştım. Emekli olduktan sonra da evde oturmak istemedim. İlgi duyduğum oymacılığa başladım ve bu alanda kendimi geliştirdim. Şimdi kentin tarihi yerlerin maketinin yanı sıra birçok fabrikanın üretemediği ürünleri yapıyorum” dedi.

“TALEP ARTINCA İŞ YERİ AÇTIM”

Oymacılığa iyice merak saldıktan sonra ürettiği oyuncakların ilgi gördüğünü belirten Basmacı, şehir içi ve şehir dışından talep almaya başladıklarını söyledi. İş yerini açıp atölye kurduğunu ifade eden Basmacı, “hobi olarak başladığım bu iş, ilerleyen zamanlarda ekmek teknem oldu. Artık birçok yerden sipariş almaya başladık. Böyle olunca küçük bir atölye kurup, el yapımı oyuncaklar üretmeye başladım. Yaptığım bu oyuncakları şehir dışına da gönderiyorum. Zaten kente gelen yabancı turistler de bu tür şeylere çok meraklı ve ilgileniyorlar. Bu şekilde ekmek paramız çıkıyor” diye konuştu.

“GENÇLERİN BU İŞE YÖNELMESİNİ İSTERİM”

Ahşaptan yaptığı oyuncakların kanserojen içermediğini de ifadelerini belirten Basmacı, fabrika ürünlerinin zararını anlatarak, gençlerin bu tür ürünleri yapmayı öğrenmesi gerektiğini söyledi. Gençleri yetiştirmek istediğini dile getiren Basmacı, “gençler illa ki bu işi meslek edinsin demiyoruz ama bir hobi olarak ilgilenmelerini isterim. Çünkü artık böyle sağlıklı ürünleri yapan yok ve bu yüzden gençlerin bu kuşağı sürdürmesini istiyorum. Bu oyuncaklar ahşaptan yapıldığı için kanserojen madde içermiyor. Tamamen doğal ve sağlıklı, bu nedenle vatandaşlarımız tarafından çok tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!