olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Hizmet gelmeyince vatandaş sokağa çıktı!

Hizmet gelmeyince vatandaş sokağa çıktı!
Zirve konutları ve çevresindeki binalarda ikamet eden vatandaşlar ulaşım, gece sokak aydınlatmaları, sokak köpekleri gibi sorunlarla pençeleşiyor.

Haber: Hasan Ray

Foto: Mehmet Kaması

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Doğukent Mahallesi Zirve Konutları yakınlarında bulunan bina sakinleri son zamanlarda artan sıkıntılarla baş etmeye çalışıyor. Oldukça dertli olan mahallenin sakinleri yetkililere seslerini duyuramadıkları için adeta ateş püskürüyor.

Yaşanan sıkıntıların her geçen gün katlanarak arttığını söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerin kendileri görmezden geldiğini söyledi.

‘Ancak sürekli kandırılıyoruz’

 Altyapıdan tutun otobüs duraklarına kadar sorunların toplandığı merkez haline gelen Doğukent mahallesinde ikamet eden vatandaşlar yaşanan sıkıntılardan dolayı mağdur olduklarını dile getirdi. Yaşanan sıkıntıları birçok defa yetkililere ilettiklerini söyleyen vatandaşlar, “Her defasında bize gelip sorunu çözeceğiz diyorlar. Ancak sürekli kandırılıyoruz. Bırakın sorunu çözmeyi bize uğramıyorlar bile. Değişen bir şey yok.” dedi.

Şehir içi otobüsler sıkıntısı

Mahalledeki en büyük sorunu teşkil eden şehir içi ulaşımdan kaynaklı sorunlardan dolayı oldukça dertli olan mahalle sakinleri, otobüs duraklarını plansız şekilde yapılmasından dolayı sabahın erken saatlerinde okula gitmek isteyen çocukların mağduriyet yaşadığını söyledi. Çocuklarının sabah yedide okula gitmek için erken saatlerde yola çıktığını söyleyen mahalle sakinleri, “karanlıktan dolayı çocuklar sokak köpeklerinin saldırısına uğruyor” diye konuştu.

Sokak aydınlatması yetersiz

Mahallede yaşanan bir diğer büyük sorunun da sokak aydınlatması olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Gece karanlık çöktüğünde buralar ıssızlaşıyor. Ne bir kadın ne de bir çocuk sokağa çıkamıyor. Defalarca şikayet ettik ancak hiçbir çalışma yapılmadı. TEDAŞ yetkililerine defalarca konu hakkında bilgi verdik ancak hep lafta kaldı gelip herhangi bir çalışma yapılmadı. Gece buralarda karanlıktan dolayı in cin top oynuyor.” şeklinde konuştu.

Yollar köstebek yuvası

Yollarının toz topraktan geçilmediği gözden kaçmayan söz konusu bölgede yeni yapılaşmadan dolayı altyapı ve üstyapı çalışmaları yetersiz kalıyor. Yetersiz olan çalışmalardan dolayı oluşan çukur ve toprak yığınları mahallenin adeta kaderine terk edilmiş bir görünüme bürünmesine sebep oluyor. Yaya ve ulaşım trafiğini de olumsuz etkileyen çukurlar, vatandaşların evlerinin pencerelerini açamamasına da neden oluyor.

Bütün bu sıkıntı ve sorunlarla ilgili mahalle adına konuşan Mustafa Toprak ve Mehmet Emin Cila, bu tür sıkıntıların sürekli olduğunu ve bunun için binlerce kez yetkili kişilere bavurduklarını ancak gelen gidenin bile olmadığını ifade etti.  

‘Yetkili kişiler gelip sorunlarla uğraşmıyorlar’

Kendi mahallelerinde  birçok sorunla boğuştuklarını belirten Mahalle sakini Mustafa Toprak, “Elektrik direklerinin ışıklandırmalarında tutun da otobüs duraklarına kadar sorunlarımız var biz Zirve Konutları sakinleri olarak. Daha önce bu sorunları birçok kez yetkili mercilere ve kişilere ilettik ama ne yazk ki herhangi bir gelişme ve çalışma olmadı. Otobüs durağı buraya uzak ve gece ışıklandırmalar olmadığından dolayı çocuk ve bayanlar durağa gitmeye korkuyorlar.” dedi.

‘Sokak köpekleri çocuklarımıza saldırıyorlar’

 “Biz kendi çoluk çocuğumuzu kendimiz götürüp getiriyoruz.” diyen Mustafa Toprak, “Durak yeri eskiden bizim sokaktan geçerdi ama kaldırdılar ve evlerin olmadığı bir yere koydular. Bide burada sokak köpekleri ile dolmuş. Nerden geldiğini bilmediğimiz sokak köpekleri çoluk çocuğumuza saldırıyorlar. Ondan dolayı çocuklar mahalleye çıkıp oynamayı yada okula tek başına gitmeyi korkar oldu. bunu yetkililere bildirdik ama herhangi bir çalışma olmadı. Hastalıklı olan köpeklerin çocuklarımıza saldırmasından korkuyoruz.” diye konuştu.

‘Durağın olduğu yerler kaprakanlık’

Kendisinin Zirve Konutlarında oturduğunu ve şuan  yollarında ışıklandırmaların olmadığını belirten Mahalle sakini Mehmet Emin Cila, “Daha önce Zirve Konutları adına gelen otübüs şimdi ise bizim buraya uğramadan arka taraftan geçip gidiyor. Durağın olduğu yer kapkaranlık insanlar gidip orada bekleyemiyorlar. Gece köpekler var ondan dolayı çok sıkıntılı bir durum.” dedi.

‘Bir işi başlatıp yarıda bırakıp gidiyorlar’

“Bir de altyapı için açılan çukurlardan lağam kokusu geliyor. Çalışma için açtıkları çukuru kapatmadan gitmişler.” diyen Mahalle sakini Mehmet Emin Cila, “TEDAŞ gelmiş yapmış kapatmamış. Şuski gelmiş yapmış kapatmamış. Hiçbir çalışma yok gelip bir işi başlatıyorlar bitirmeden çekip gidiyorlar. Bize sunulan hizmetlerden faydalanmamız gerek, şuan sıkıntılar içerisindeyiz.” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!