olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Hilvan eski tas eski hamam

Sorunları bir türlü bitirilemeyen Hilvan ilçesinde yağmurların yağmasıyla eski görüntüler tekrardan yaşanmaya başladı.

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa’da sık sık sorunlarla gündeme gelen Hilvan İlçesinde sokak araları çamurdan geçilmiyor. Hilvan’ın merkez mahallelerinden olan Yeni Mahallede 527 ve 540. Sokaklarda yağmurun yağmasıyla birlikte yeni döşenen kilitli parke taşları yerini çamura bıraktı. Ağır yüklü araçların geçmesiyle çöken yolda oluşan çamur deryası mahalle sakinlerini zora sokuyor. Duruma sitem eden mahalle sakinleri çamurdan dolayı çıkmaya korktuklarını söyledi.

Hala toprak zemini olan sokaklar…

Daha önce içme suyu ve altyapı eksikliği gibi büyük problemlerle haberlere konu olan Hilvan ilçesi, yaşadığı sorunlarla tekrardan gündeme geldi. Bu sefer de kış aylarıyla birlikte zemini hala toprak olan bazı sokaklar yağmur sularının birikmesiyle adeta çamur deryasına dönüştü. Birçok kırsal mahallede bile kilitli parke döşenmişken Hilvan merkez sokaklarına hala toprak zemini olan sokakların bulunması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Eski tas eski hamam

Nüfusu bakımından da hatırı sayılır bir yeri olan Hilvan’ın bu tür sorunlarla anılması ‘ilçeye gereken önem verilmiyor mu?’ sorunun kafalarda canlanmasına neden oluyor. Alt ve üstyapısının yetersiz olduğu tezinin her yıl kış aylarıyla birlikte tazelendiği Hilvan ilçesinde bu yılda gelenek bozulma ve sokaklar yine çamur deryasına döndü. Sokaklarda oluşan çamur vatandaşların ve okula giden çocukların zor anlar yaşamasına sebep oluyor.

‘Kilitli parkelerin çoğu çöktü’

Yaşanan sıkıntının her yıl tekrarlandığını söyleyen vatandaşlar, “Buralarda eskiden çamurdan geçemiyorduk. Kilitli parke döşendi kurtulduk derken yağmurların gelmesiyle birlikte kilitli parkelerin çoğu çöktü. Çöken kısımlarda yeniden çamurlar oluşmaya başladı. Yani eskiye geri döndük. Kilitli parkeler sağlıklı bir şekilde yapılsaydı bu sıkıntılar yaşanmazdı. Bu yüzden çocuklarımız okula gitmek için çamurları aşmak zorunda kalıyor” dedi.

‘Hangi çağda yaşıyoruz?’

Mahalle sakini bir başka vatandaş ise sokaklarının hala kilitli parke yapılmadığına tepki göstererek, “Hangi çağda yaşıyoruz?. Hilvan’ın merkezinde hala toprak olan sokaklar var. Kilitli parke döşemek çok zor bir işlem değil. İsterlerse kısa bir sürede bunu gerçekleştirebilirler. Biz her kış bu çamurla boğuşuyoruz. Şikayet etmemize rağmen değişen olmuyor. Çocuklarımız okula gitmek için ne zorluklar çekiyor. Araçlarımızla buradan geçmek için akla karayı seçiyoruz” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!