olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

“Hilafet kurulsun, İsrail yok olsun”

“Hilafet kurulsun, İsrail yok olsun”
Köklü Değişim Şanlıurfa Temsilciliği, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamları kınamak amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, ”Artık ‘Hilafet kurulsun, ‘İsrail’ yok olsun’ diye haykırma vaktidir.” denildi.

İsrail’in Gazze’de Filistin halkına yönelik saldırıları her gün artarak devam ediyor. Binlerce masum insan ve çocuğun hayatını kaybettiği bu soykırıma Şanlıurfalılardan tepkiler sürüyor.

 

Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilciliği İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla cuma namazı sonrası Dergah Camii önünde basın açıklaması düzenlendi.

 

Cami önünde toplanan grup Arapça yazılı Kelime’i Tevhid pankart açtı. 

 

Açıklama sırasında İsrail aleyhine 'La ilahe illallah İsrail lanetullah, ordular birleşsin, İsrail'i yok etsin, İslam ümmeti kabul etmez zilleti tek ümmet, tek devlet ve tek çözüm hilafet' sloganlar atıldı.

 

Basın açıklamasını Köklü Değişim Şanlıurfa Temsilciliği adına Yunus Sezer okudu.

 

Sezer, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlarını kınayarak, zulme sessiz kalmayacaklarını belirtti. Sezer, "7 Ekim’de başlatılan Aksa Tufanı Harekâtı, İsrail’in yenilmezlik imajını yerle bir etti" dedi. 

 

SEZER: TAM 100 BİN TON BOMBA KULLANDI

 

Saldırıların bir yıldan fazladır sürdüğünü ifade eden Sezer, şunları kaydetti:

 

“Bu 1 yılda Gazze’de çok şey yaşandı. 41 bini aşkın Gazzeli kardeşimiz şehit edildi. Enkaz altında kalanlar ile birlikte bu sayının 100 bin olduğu tahmin ediliyor. İşgalci varlık Gazze’de tam 100 bin ton bomba kullandı. Bu her bir Müslüman için bir ton bomba demektir. 16 bin çocuk, 11 bin kadın şehit oldu, 100 binden fazla kişi yaralandı, 15 bin 400 kişi tutuklandı, 350 bin bina yıkıldı ve oturulamaz hale geldi, 825 cami yıkıldı. Hastaneler, okullar, üniversiteler, sığınma yerleri ve hatta çadırlar bile bombalandı. Gazze’nin enkazının kaldırılmasının 14 yıl süreceği ifade ediliyor. Bunun yanında Gazze’ye uygulanan abluka nedeniyle Müslümanlar açlık, susuzluk ile imtihan edildi ve teslim olmaya zorlandı.” 

 

“GEÇEN BU BİR YILDA TÜRKİYE VE İSLAM ÂLEMİ GAZZE İÇİN NE YAPTI?”

 

Sezer, son bir yıl içinde Türkiye ve İslam aleminin Gazze’ye yönelik destek çok sayıda destek eylemleri gerçekleştirdiğini kaydederek, şunları söyledi:

 

“Geçen bu bir yılda Türkiye ve İslam âlemi Gazze için ne yaptı? Müslümanlar, Gazze’ye destek olmak için sayısız gösteri ve yürüyüş düzenlediler. Bir yılda yüz binlerce Müslüman dua nöbeti tuttular. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca vicdanlı insan Gazze’deki katliamın durdurulması için meydanlara indiler. Konsolosluk ve elçilik önlerinde yüz binlerce Müslüman kâfirlere öfke kustu. ‘İsrail’ menşeli ve ona destek veren firmaların malları boykot edildi. Ancak buna rağmen Starbucks satışları yılda sadece yüzde 2,5 düştü. Coca-Cola büyüme oranını güncelleyerek sadece yüzde 2 küçülttü. Boykot edilen küresel şirketler kapanmadı, zarar etmedi, Yahudi varlığına desteğini geri çekmedi. Dahası, Türkiye ve İslam beldelerinin yönetimleri ‘İsrail’ ile ticaret yapmaya ve Siyonistlere lojistik destek sağlamaya devam ettiler. Aylarca süren ticaret ile Türkiye’de günde 8 gemi ‘İsrail’e mal götürdü. “

 

“ARTIK HİLAFET KURULSUN, ‘İSRAİL’ YOK OLSUN”

 

“Şimdi Raşidi Hilafet'in yeniden kurulması için çalışma vaktidir.” diyen Sezer açıklamayı şu şekilde tamamladı:

 

“Gazze bize 57 liderin 1 Halife etmediğini gösterdi. Gazze bize Filistin için Hilafet’ten başka bir kurtuluş yolunun olmadığı gösterdi. Zira Hilafet ümmetin birleşmesi, aralarındaki suni sınırların kaldırılması demektir. Bölünmüş, parçalanmış İslam ümmetinin vahdetini sağlayacak ve yeniden Müslümanları tek bir çatı altında toplayacak yönetim sistemidir Raşidi Hilafet. Müslümanların kanlarına, canlarına ve ırzlarına değer veren otoritedir Raşidi Hilafet! Okyanus ötesinden mazlumların yardım çığlıklarına orduları seferber ederek icabet eden liderliktir Raşidi Hilafet! Öyleyse yapılması gereken, Yahudi varlığının kökünü kazımak için orduları harekete geçirecek Raşid bir Halifeyi naspetmektir. Şimdi Raşidi Hilafet'in yeniden kurulması için çalışma vaktidir. Artık ‘Hilafet kurulsun, ‘İsrail’ yok olsun’ diye haykırma vaktidir. Artık ‘Hilafet kurulsun, Amerika kahrolsun’ deme vaktidir.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!