olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Her gün bin aileye sıcak yemek veriyor

Her gün bin aileye sıcak yemek veriyor
Şanlıurfa’da 1993’te faaliyete başlayan daha önceleri sadece ramazan ayında iftar yemeği vermek üzere açılan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’nde şimdilerde her gün bin aileye sıcak yemek veriliyor.

İbrahim Halil Aslan/Şanlıurfa OLAY

 23 yıldır muhtaç ailelere yemek dağıtımı yapan Aşevi, hayırseverler ve STK’lardan aldığı destekle her gün bin aileye sıcak  yemek dağıtımı yapıyor.OLAY’a konuşan Hz. İbrahim Halilullah Kültür ve Eğitim Vakfı Gönüllü Kuruluşları Aşevi Başkanı Aziz Kutluay, İlk kurulduğu yıllarda sadece 50 aileye yemek verdiklerini belirtti. Kutluay, şimdilerde bin aileye yemek verdiklerini ayrıca gönüllü kuruluşlarında 5 bin öğrencileri olduğunu ve Bunların  giyiminden kırtasiye eşyalarına kadar karşıladıklarını söyledi.

 Bin aileye sıcak yemek veriyoruz

 Kutluay “ Aş evimiz 1993’ten faaliyet göstermeye başladı.  Kuruluş amacımız ilk olarak ramazan ayında yoksullara yemek vermekti. ilk yıllarda 50 aileye yemek veriyorduk.  İki yıl o şekilde devam ettik. Sonra vakıfa kayıtlı olan bu yeri düzenledik. Daha sonra üç aylarda da aş evi olarak yemek vermeye başladık. Şimdi Yılın hemen her ayında bin ailemize  sıcak yemek vermeye başladık. Sadece Mart, Nisan, Mayıs aylarında aşevi olarak dinleniyoruz. Üç ay yemek dağıtımımız olmuyor. Bu aralarda da ailelerimizi yalnız bırakmıyoruz. Kuru gıda yardımları yapıyoruz” dedi.

 Mart, nisan, Mayıs aylarında kapalıyız

Aşevinin yardımlarından muhtaç olan kişilere hizmet verdiklerini ifade eden Kutluay,  “ Bunların yanı sıra dul, yetim, sakat, mahkum ve asker eşlerine, birde çalışmayacak derecede raporu olan kişilere yardımlar yapıyoruz.  Her gün bir öğün bol kepçe yemek veriyoruz.  Yalnız yılın üç ayı dinleniyor o aylarda yemek dağıtımı yapmıyoruz. Mart, nisan, Mayıs aylarında kapalıyız. Bu arada kesilen adak kurbanlarını buradan ailelerimize taksim ediyoruz. Burada kalan kuru gıdaları kendilerine veriliyoruz. Bizde o arada aşevinde tadilatımızı yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Aşevimizin gizlisi saklısı yok

Kutluay, “Hayırsever vatandaşlarımız zekatlarını burada değerlendirenler gönül rahatlığıyla buraya gelip kendisi ailelerimize verenler oluyor. Adağı olanlar adaklarını buraya getirip burada kesiyor.  Kendilerine bizim gönüllü kasap arkadaşlarımız yardım ediyor. Kendisi kesmek istiyorsa keser veya vekâleten kasap arkadaşlarımız kesiyor. Ailelerimize kendisi dağıtmak istiyorsa dağıtımını yapar. Bazı etlerimizi de  dolaplarda dinlendikten sonra yemeklerimizde kullanıyoruz. Kurban bayramlarında bol et geliyor o zaman bizde fazladan et  dağıtıyoruz. Bir kısmını daha sonra kullanmak üzere depolarda stok ediyoruz. İleriki zamanlarda yemeklerimizde kullanmak için saklıyoruz. Aşevimizde günlük ortalama 10 kurban et kullanılıyor. Yemeklerimiz güzel olsun muhtaç insanlarda et yesin diye her gün et yemeğimiz oluyor” ifadelerini kullandı.

 Giyim Yardımı da yapıyoruz

Bunların yanında giyim yardımı yaptıklarını dile getiren Kutluay, “ Vatandaşlardan gelen ikinci el elbiseler, bazıları giyilmemiş elbiseler getiriyor. Bazen mağazalardan yardım geliyor. Bizde burada muhtaç olan kişilere dağıtıyoruz. Ayakkabı getiren vatandaşlarımız oluyor. En büyük problemimiz kış ayının olmasıyla havalar soğuk çoğu yoksul çocukların giyecek ayakkabısı yok” diye konuştu.

 Her türlü yardımı kabul ediyoruz

Gönüllü kuruluşuna her türlü yardımı kabul ettiklerini Kaydeden Kutluay, “ Buraya ne yardım gelse biz kabul ediyoruz. Soba getirenler var, Battaniye getirenler, ayakkabı getirenler ellerinde ne geliyorsa yapan hayırseverlerimiz var.  Bizde bunları gelir gelmez ailelerimize dağıtımını yapıyoruz. Yüksek meblağda yardım yapan hayırsever iş adamlarımız var” dedi.

 Gönül isterdi ki aşevi yerine iş evi olsun

 

Kutluay, şunları söyledi: “Gönül isterdi ki ülkemizde böyle muhtaçlar olmazsın bizde aş evi yerine eğitim evi, iş evi levhasını asalım. Bizim bu yaptığımız iş yapılacak iş değil ama sevaplı bir iş, Allah korkusu, sevgisi, İnsan sevgisi olmayan bu işi yapamaz. Hesapları çok ince kimsenin hakkının geçmemesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu iş peygamberin yakasını tutturan bir iş, Peygamberimizin yakasını savaşta kimse tutmadı ama böyle bu şekilde bir erzak dağıtırken birisi yakasını tuttu ve adaletli dağıt ya Muhammed dedi. Onun için zor bir iş diyorum. Gönüllü kuruluşumuza yardım yapan hayırsever vatandaşlarımızdan, esnafımızdan, İş adamımızdan hepsinde razı olsun.” 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!