olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

HDP ve DBP'den Kışanak tepkisi

HDP ve DBP'den Kışanak tepkisi
HDP ve DBP Şanlıurfa İl Örgütleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına tepki göstermeye devam ediyor.

HDP ve DBP Şanlıurfa İl Örgütleri, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasına HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, HDP İl EşBaşkanı Ayşe Sürücü ve partililer katıldı.

 

Basın açıklamasında konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne müdahale halkın iradesine gasp edilmesidir. Halkın kendi oylarıyla seçmiş olduğu bir kurumu devletin gücü kullanılarak gasp ediliyor. Ak Parti seçimle elde edemediği yerleri devletin gücünü kullanarak elde etmeye çalışıyor. Bu kesinlikle kabul edilecek bir durum değildir. Eğer bu noktada demokratik iradesi varsa; demokratik gücü varsa tek yapacağı şey seçime gitmektir. Demokraside farklı düşünceler normaldir. Demokraside farklı düşüncelerde olanların birbirine saygı göstermesi esastır. Dolayısıyla delegelerden kaynaklanan bir rahatsızlık söz konusu ise seçilmişlerden duyulan bir rahatsızlık söz konusuysa demokraside en tutarlı, en iyi yöntem de sandıkla halka gitmektir. Bugün Ak Parti hükümeti halka gitmekten ziyade belediyelere, halkın kazanmış olduğu kurumlara zorla bir işgal gerçekleştirmektedir. Adeta bu kurumlar devletin, polisin gücüyle işgal edilmiştir.” dedi.

 

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yüzde 75 üstü oyla seçilen Belediye Eşbaşkanları oranın halkı tarafından seçilmiştir.” diyen Ayhan, “Şimdi bu gerçeklik bir tarafa itilerek o belediyeye el konularak bu halkın iradesi çiğnenmiş oluyor. dolayısıyla bunun demokrasiyle, özgürlükle, hakla, hukukla hiçbir ilgisi yoktur. Tüm bu yapılanlar ülkede kaosun, şiddetin artmasından başka bir anlam ifade etmiyor. Yapılmak istenen Türkiye halkını birbirlerine karşı kırdırmak, önüne geçilemez bir iç savaşı gerçekleştirmektir. Bu kadar hukuksuzluğun tek açıklaması vardır; bir darbe hukuku gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Darbe hukukuyla muhalif olan tüm kesimler susturulmaya, devre dışı bırakılmaya çalışılıyor. AKP’nin demokrasi anlayışı bu. 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleştirildiğinde milletin iradesine sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarı ve bunun için de halkı sokaklara dökerek demokrasiyi sahiplenme çağrısı yapanlar bugün demokrasiyle kazanılmış hakları zorla gasp etmekteler. Halkın da buna tepki gösterme, buna karşı çıkma hakkı elinden alınıyor.” şeklinde konuştu.

 

HDP’li İbrahim Ayhan, “Diyarbakır’da seçilmişlerimize şiddet yaparak demokrasi hakları ellerinden alınmıştır. Hem seçilmişleri gözaltına alacaksınız, belediyeyi gasp edeceksiniz hem de buna karşı demokratik haklarını korumaya çalışan insanlara copla, biber gazıyla engellemeye çalışacaksınız. Dereden bakarsanız bakın demokrasiyle uyuşmayan adeta faşizmi aratan uygulamalar söz konusu. Türkiye adım adım diktatöryal bir sisteme doğru adım adım gidiyor. Bugün partimiz ve belediyelerimiz üzerinde bu hukuksuzluk gerçekleştiriliyorsa yarın Türkiye’nin her tarafında da bu hukuksuzluk gerçekleştirilecektir. Tüm bunlara karşı biz demokrasiden yana, özgürlükten yana mücadelemizi sürdüreceğiz. Faşizme karşı kendi mahallemizde, kendi içimizde sahip çıkmak için direnmeyi kutsal olarak görüyoruz. Sonuna kadar halkın iradesinin savunucusu olacağız. Tüm halkımız da yapılan bu hukuksuzluk karşısında kendi haklarına sahip çıkması gerekiyor. Böylelikle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarımızın gözaltına alınmasını ve belediyelere yönelik kayyum uygulamalarını kınıyorum ve her zaman seçilmişlerin demokratik sistemin yanında ve onun kurumsallaşması için de mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!