olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

HDP Urfa'da seçim startını verdi

HDP Urfa'da seçim startını verdi
HDP Şanlurfa İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, inanç,eşit ve özgür bir yaşam mücadelesine inanan her ulustan, her dilden, her kültürden ve her inançtan herkesi HDP çatısına davet ettiklerini söyledi.Özbingöl, milletvekili aday adaylığı başvurularının 16 Şubat'ta başlayıp 2 Mart günü mesai bitiminde sona ereceğini açıkladı.

Aziz Budak/Ahmet Meral/Şanlıurfa OLAY

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Teşkilatı, geçtiğimiz günlerde yapılan kongrenin ardından ilk kez bugün basın mensuplarıyla bir araya geldi.Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, seçim startını verdiklerini ve her kesimden vatandaşı HDP’ye katılmak üzere davet ettiklerini belirtti.

   Tüm engellerin kaldırıldığı bir parti olacağız

Başkan Sevda Çelik Özbingöl, “Yasal koşullara sahip HDP'nin yeni yaşam çağrısı çerçevesinde, her kimlik ve inanç için eşit ve özgür bir yaşam mücadelesine inanan her ulustan, her dilden, her kültürden ve her inançtan herkesi, partimize bekliyoruz.  Kadınları, gençleri, engellileri, emekten, özgürlükten, barıştan ve adaletten yana olan güçlerin ortak mücadele partisi olan HDP'de, tüm engellerin kaldırıldığı, kadın erkek eşitliğinin yaşandığı, bir parti olacağız” dedi.

 Başvurular 16 Şubatta başlıyor

Özbingöl, aday adayları başvurularının 16 Şubat'ta başlayıp 2 Mart günü mesai bitiminde sona ereceğini belirtti. Özbingöl, “2015 Seçim takvimi belli olmuştur. Özgürlük, barış, demokrasi mücadelesini ve emeğin temsiliyetini engellemeye çalışan 12 Eylül ürünü seçim barajını aşarak parlamentoda hak ettiğimiz yeri alacağız. Kürt halkının ve emekçi sınıfların uzun yıllardır verdiği onurlu mücadele parlamento aritmetiğinin ötesinde büyük anlamları içinde barındırmaktadır. Bugün ulaştığımız eşik Türkiye halklarının özlemini duyduğu demokratik bir yaşamın inşası için önemlidir. Bunun aşılacağı bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Kamuoyunda seçim tartışmalarının odağına oturan Partimiz, bugün Türkiye toplumunun umudu haline gelmiştir. Bu umudu ve halkların demokrasi mücadelesini yükseltmek önümüzde tarihi bir görev olarak durmaktadır. Bu sorumluluğun il yönetimi olarak bilincindeyiz. Bu bilinçle önümüzdeki seçimlere hazırlanıyoruz” İfadelerini kullandı.

  Özbingöl, yeni yaşam çağrısı olan seçim sloganının, toplumun her kesiminin HDP fikriyatıyla buluşması olduğunun altını çizdi.

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!