olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

HDP Urfa olağan kongresi gerçekleşti (VİDEO)

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa İl Örgütü 2. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

Haber: Hasan Ray

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa İl Örgütü 2. Olağan kongresini gerçekleştirdi.  Bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye. HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan ve çok sayıda partili katıldı. Gerçekleştirilen kongrede Rıdvan Yavuz ve Ayşe Sürücü Eşbaşkanlığına seçildi. Kongrede konuşan milletvekilleri barışa ve demokrasiye vurgu yaptı.

‘HDP halkların umududur’

Kongrede ilk olarak kürsüye gelen HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, “Urfa denince Hz. İbrahim’in direniş ruhu akla gelir. HDP olarak yola çıkarken Hz. İbrahim’in bu direniş ruhunu esas alarak bu mücadeleye girdik. Savaşa karşı barışı savunmak, ölümlere karşı yaşamı savunmaktı, tekçiliğe karşı demokrasiyi savunmaktı, yasaklara ve inkara karşı özgürlükleri savunmaktı. HDP tam da bunları savunan bunun mücadelesiyle hakların umudu olan bir partidir” dedi.

Zafer müjdesi verdi

Daha sonra kürsüye gelen HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ise, “ Yakın tarihimize baktığımızda da gerçekten bu mücadeleye bağlılığı ve kararlığı başta biz Kürt halkı ve Türkiye’de yaşayan bütün haklar da bu kararlılığın zafer ve onurla taçlandıracağının müjdesini aldık hep birlikte. 7 Haziran’da yaşadığımız coşkuyu hiç kaybetmeden o kadar baskıya ve zulme rağmen biz yine de zafer bayrağını elimizden indirmedik ve yolumuza devam ettik” dedi.

‘Tecrit kan ve gözyaşına tekabül ediyor’

PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında da konuşan Dilek Öcalan, “Son dönemde Kürt Halk Önderi sayın Abdullah Öcalan şahsında yürütülen ağırlaştırılmış tecrit politikası aslında başta kadın Özgürlük mücadelesi olmak üzere yürütülen demokratik mücadeleye karşı oldu. Ağırlaştırılmış tecridin yansıması bu topraklarda kan ve gözyaşından başka bir anlama tekabül etmiyor.”dedi.

Uyuşturucuya isyan etti

Şanlıurfa’da son zamanlarda gündemden düşmeyen uyuşturucu madde bağımlılığına da değinen Baydemir, “Bu şehrin en büyük problem alanlarından biri de madde bağımlılığıdır. Bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bu kürsüden isyan ediyorum. Vali aynı partiden, belediye başkanı aynı partiden, emniyet müdürü aynı partiden, kaymakam aynı partiden hepiniz aynısınız. 15 yıldır neden hala madde bağımlılığını çözemediniz.  “diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!