olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Hayvan piyasası kötü bir dönem yaşıyor

Hayvan piyasası kötü bir dönem yaşıyor
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal Şanlıurfa’da canlı hayvan piyasasının kötü bir dönem yaşadığını ve canlı hayvan fiyatlarının artmasının tüketicilere olumsuz biçimde yansıdığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, vatandaşlardan gelen şikâyetler ile ilgili

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.AV. Mahmut Tanal, önergesinde Şanlıurfa canlı hayvan piyasasının kötü bir dönem yaşadığını canlı hayvan fiyatlarının artmasının tüketicilere olumsuz biçimde yansıdığını söyledi.
Vatandaşların yaşadığı sıkıntıların görmezden gelinemeyeceğini belirten Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın Bakan Çelik’e şu soruları sordu:
1)  Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler doğrultusunda Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı’nın, kentte kuzu kıymanın kilogramını 50 TL’den alacakları doğru mudur? Doğru değil ise kentte et fiyatlarının durumu nedir? Detaylı liste fiyatlarını paylaşır mısınız?
2) Şanlıurfa ili ve ilçelerindeki besilik küçükbaş canlı hayvan fiyatları ne kadardır? Detaylı liste fiyatlarını paylaşır mısınız?
3)2010 yılından önergenin verildiği tarihe kadar yıllara göre Şanlıurfa ili, ilçeleri ve köylerinde ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç adet canlı hayvan vardır?
4)      Küçükbaş hayvancılığın özendirilmesi, teşvik edilmesi için küçükbaş hayvan işletmeleri ile ilgili projeler var mıdır? Varsa içeriği nasıldır? Ne zaman faaliyete geçirilecektir? Teşvik şartları nelerdir?
5)  İl ve İlçelerin mera sorunlarını çözmek için hazırlanan projeler var mıdır? Varsa hangileridir, içerikleri nelerdir, ne zaman faaliyete geçirilecektir? 
6)  Vatandaşlarımızın şikâyetleri Siverek ve Viranşehir ilçelerinde Şap Hastalığı olduğu, bu konuda gereken önlem ve tedbirlerin alınmadığı yönündedir. Siverek ve Viranşehir İlçelerinde Şap Hastalığının önlenmesi ve tedavi edilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmış mıdır? Yapıldı ise nasıl bir çalışma yapılmıştır? Çalışma yapılmadı ise ne zaman çalışma yapılması planlanmaktadır? Çalışmanın kapsamı ve yöntemi nasıl olacaktır? 
7) Hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımız Şap Hastalığı ve çevreden gelebilecek diğer hastalıklar konusunda bilinçlendirilmek üzere bir eğitime tabi tutulacak mıdır? Eğitime Tabi tutulacaklarsa bu eğitimin süresi, amacı, kapsamı, içeriği nasıl olacaktır? 
8)  Gelen şikâyetler doğrultusunda Şanlıurfa ilinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımız ‘Yavru atma’ hastalığı sebebiyle zarara uğramışlardır. Bu noktada vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek için bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Planlanmakta ise nasıl bir çalışma yapılacaktır? Çalışma ne zaman başlayacaktır? 
9)  Şanlıurfa ilindeki ‘Yavru Atma Hastalığının’ toprağa bulaşan kimyasal maddelerden olduğu yönünde bazı web sitelerindeki haberlere rastlanmıştır. Topraklarda kimyasal madde bulunup bulunmadığı araştırılacak mıdır? Araştırılacak ise çalışmalara ne zaman başlanacaktır? Kimyasal maddelerin il ve ilçe topraklarına nasıl karıştığının tespiti yapılacak mıdır? Yapılacak ise ne zaman yapılacaktır?  (Haber Merkezi)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!