olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Hayalet Şehir Urfa

Hayalet Şehir Urfa
Ramazan ayının sonlarına doğru sıcaklığın iyice arttığı Şanlıurfa’da vatandaşlar mecbur kalmadıkça sokağa çıkmıyor. Şehir öğlen sıcağında adeta hayalet kente dönüşüyor

Haber: Mehmet Halhallı

Türkiye’nin en sıcak şehirlerinden olan Şanlıurfa’da yaz sıcakları kendini çok fazla hissettirirken, Ramazan ayı nedeniyle sıcaklar iyice bunaltıcı hale geliyor. Termometrelerin yer yer 50 derecenin üstünü gösterdiği şehirde insanlar sıcaklardan korunmak için gündüz sokağa çıkmazken, şehir öğlen sıcağında bir hayalet şehri andırırcasına boş kalıyor.

\"\"

AKŞAMLARI SOKAKLAR DOLUP TAŞIYOR

Yüksek sıcakların etkisinden kurtulmak isteyen vatandaşlar gündüz dışarı çıkmazken, iftardan sonra sahura kadar dışarıda geziyor, alışveriş yapıyor veya park ve cafelerde oturuyor. Bazı iş yerlerinin ve alış veriş merkezlerinin de ramazan mesaisine geçerek gece geç saate kadar açık kalması insanların akşam alışverişlerini yapıp işlerini halletmelerine olanak sağlıyor.  

\"\"

SICAKLARA ÇÖZÜM CAMİDE UYUMAK

Sıcak havanın etkisinden kurtulmak isteyen vatandaşlar farklı yollara başvururken artık bir Ramazan klasiği haline gelen camide uyuma manzaraları bu yıl da görülüyor. Özellikle Ulu Cami, Hasan Paşa Camii gibi camilerde namaz vakitleri dışında klimaların önünde, serin ortamda uzanan vatandaşlar iftar saatini bekliyor. Cemaat ve ilahiyatçılar arasında tartışmalara yol açan camide uzanmak meselesinde Diyanet İşleri, cami ve mescitlerde dinlenmenin ve uzanmanın bir sakıncası olmadığını açıklamıştı.

UZMANLARDAN SICAK UYARISI

Öte yandan Meteorolojiden alınan bilgilere göre sıcak havaların önümüzdeki hafta da etkisini sürdürecek. Şanlıurfa’da önümüzdeki hafta sıcaklık 40 derecenin üzerinde seyrederken, uzmanlar sıcaklara karşı vatandaşların tedbir almasını, saat 10.00 ile 16.00 arası gerekmedikçe sokağa çıkmamasını ve iftar ile sahur arası bolca sıvı alması konusunda uyarılarda bulunuyor. 

\"\"

Özellikle aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceği yaşlılar, bebekler, hamileler, açık alanda çalışan işçiler, aşırı kilolular, kronik hastalığı bulunanlar ve sürekli ilaç kullanmak zorunda kalan vatandaşların risk altında olduğuna dikkat çekiliyor.

Sıcak havalardan mutlaka korunulması ve sıvı alımına dikkat edilmesi gerektiğine işaret eden uzmanlar, sıcak çarpmasından korunmak isteyenlerin de şapka ve şemsiye kullanabileceklerine dikkati çekti. Mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiği aktarılırken, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi durumlarda vatandaşların en yakın sağlık kuruluşlarına başvurması öneriliyor.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!