olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Hastane taşınınca esnaf ortada kaldı

Hastane taşınınca esnaf ortada kaldı
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi sınırları içerisinde bulunan eski Çocuk Hastalıkları Hastanesi Eyyübiye Devlet Hastanesine taşınınca çevre halkından ve esnafından tepki aldı.

Haber: Mehmet Kaması

Uzun yıllardan beridir Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi sınırları içerisinde bulunan Çocuk Hastalıkları Hastanesi Eyyübiye’de faaliyete geçen Devlet Hastanesine taşınınca eski hastane çevresindeki esnaf ve vatandaşlardan tepki topladı. Eyyübiye Devlet Hastanesinin şehrin merkezine uzak olması nedeni ile gelen hastaların mağdur olduğunu belirten esnaf ve vatandaşlar hastanenin taşınmasına sert tepki gösterdi.

Taşınma işleminden habersiz olanlar var

Şanlıurfa’nın merkez ilçesindeki bütün hastanelerin çevre ilçelere dağıtıldığını söyleyen esnaf ve çevre sakinleri, “Koskocaman merkez ilçede şuan bir tane hastane bile yok hepsini çevre ilçelere verildi.” diye sitem etti. Öte yandan İlçelerden gelen vatandaşların çoğunun hala hastanenin taşındığından haberi bile olmadığı ve gelen acil hastaların Eyyübiye Devlet Hastanesine gitmelerinin yarım saati bulduğunu söyleyen esnaf, “Mesafe uzak olmasından dolayı gelen acil hastaların yeni hastaneye gitmeleri yarım saati buluyor. Ondan dolayı hastanın hastaneye yetiştirilmeme riski bile var.” diye konuştu.

‘Hasta yakınları taşınmaya tepkili’

Hastanenin Eyyübiye Devlet Hastanesine taşındığını hala bilmeyen vatandaşlar ise eski Çocuk Hastalıkları Hastanesine geldiklerinde hastanenin taşındığını görünce tepki gösteriyorlar. Gelen hasta yakınları Eyyübiye Devlet Hastanesinin çok uzak olduğunu Karaköprü’den gelen bir hastanın oraya gitmesinin bir saati bulduğunu ifade ederek acil bir hasta olduğunda oraya yetiştirilmesinin imkânsız olduğunu söyledi.

‘Çevre esnafı mağdur oldu’

Hastanenin taşınmasına tepki gösteren esnaf Mehmet Salih Düzgören, “Burada sayın belediye başkanımıza sesleniyoruz, Haliliye’de bir çocuk hastanesi olmak zorundaydı. Yani Karaköprü’den Eyyübiye Devlet Hastanesine mesafe yaklaşık 40 kilometredir. Bugün havale geçiren bir çocuğu oraya yetiştirmek zordur. Burada bir de 100 yakın esnaf vardı ve her birinin yanında en az 5 kişi çalışıyordu. Evdekileri de hesaplasak yaklaşık 2 bin kişi ediyor ve bunların hepsi şuan mağdur oldu. Buradan yetkililere sesleniyoruz buraya çocuk hastanesi lazım. Bugün Eyyübiye’de çocuk hastanesi varsa Haliliye’de de çocuk hastanesi olsun. Daha köylerden gelip buradan dönenler var. Tepki gösterenler var.” dedi.


 

‘Haliliye semti virane oldu’

 

 

Çocuk hastanesi karşısında lokanta işletmecisi olduğunu söyleyen Mustafa Altıkanat, “Yaklaşık bir ay falan oldu hastane gitti bundan 3 ay öncede fakülte gitti iş yapamaz olduk. Haliliye semti viran oldu. Bugün Çocuk Hastalıkları hastanemiz Eyyübiye Devlet Hastanesine gitti. Diş Hastanemiz ise Karaköprü İlçesine gitti yani Haliliye’de anlayacağınız hastane kalmadı. Urfa’nın merkezinde olan bir hastaneye şehrin dört bir köşesinden gelip erişilir.” diye konuştu.

‘Bu sıkıntıyı Haliliye halkı çekmek zorunda değildir’

“Eyyübiye Devlet Hastanesi 20 kilometre dışarıda, bu kadar uzak mesafeden Karaköprü’den gelen bir adam için toplam 40 kilometre oluyor.” diyen esnaf Mustafa Altıkanat, “Yolda hastalar perişan oluyor, çocuklar hastaneye gidene kadar havale geçiriyorlar. Bu sıkıntıyı Haliliye halkı çekmek zorunda değildir. Ben esnaf olarak iş yapamadığımdan dolayı porsiyon köpüklerini geri götürüyorum. Yani anlayacağınız birkaç güne dükkanımı da kapatıp gideceğim. Çevre esnafı hepsi öyle yapacak.” ifadelerini kullandı.

‘Urfa’ya bir çocuk hastanesi yetersizdir’

“Çocuk hastanemiz vardı burada onu da Eyyübiye devlet hastanesine taşıdılar. Diyelim maddi durumu iyi olmayan biri arabası olmayan biri buradan çocuğunu Eyyübiye’ye götürene kadar kim bilir ne olur.” diyen mahalle sakini Şehmus Sinici, “Suriyelilerle birlikte nüfusu 2 milyonu geçen bir ilde bir Çocuk Hastanesi yetersizdir. En azından burayı bir poliklinik yapsalar acil durumlarda, acil hastasını getirene burada bir müdahale edilse ondan sonra oraya sevk edilebilir.” ifadelerine yer verdi.

 

‘İmkânı olmayan oraya kadar gidemiyor’

Geçenlerde hastanenin orda çocuğun üzerine televizyon düştüğünü söyleyen Şehmus Sinici, “Hastaneye yetiştirene kadar zor bela hala çocuk yoğun bakımda ama herkes öyle şanslı olmayabilir. Büyükşehir diyoruz bir tane çocuk hastanemiz var o da 17 kilometre uzakta. Benim imkânım var arabam var olmayan kardeşlerimiz var, dil ağız bilmeyen kardeşlerimiz var, oraya gidene kadar özellikle acil hastalar için diyorum orası çok uzak burada olsa en azından şehrin merkezindedir. Herkes rahatlıkla gelebilir.” şeklinde konuştu.

‘Hastanenin taşındığından haberi olmayanlar var’

“Ben burada oturuyorum iş yerimde burada hala hastanenin burada olduğunu bilenler var oraya yönlendiriyoruz ama isyan ediyorlar.” diyen Şehmus Sinici, “Geçenlerde bir kadın çocuğunu getirmiş televizyon düşmüş kadın feryat figan ama hastane yok burada. Vatandaşlar Sağ olsun arabaya atıp yeni hastaneye götürdüler. O çocuğun o hastaneye gidişi yarım saati buldu. Hala köyden gelip hastanenin taşındığından haberi olmayanlar var. Buradan bir kez daha yetkililerden rica ediyorum buraya çocuk hastanesi şart.” diye konuştu. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!