olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Hamit Koç, Şanlıurfa’ya geldi

Hamit Koç, Şanlıurfa’ya geldi
Şanlıurfa'da, 5 yıl önce Tektek Sulama Birliği seçimleri nedeniyle çıkan, çatışmada 2 kişi ölmüş 18 kişi de yaralanmıştı. Davada 5 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan Tamah aşireti reisi Abdülhamit Koç, geri kalan 7 aylık cezasını çekmek için Çorum L Tipi Cezaevi'nden memleketi Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ndeki cezaevine gönderildi. Cezaevine gidip teslim olmadan önce iki günlü iznini kullanmak için memleketi Şanlıurfa’ya gelen Koç aşiret üyeleri tarafından coşku ile karşılandı. Karşılamada 30 koyun kesilerek davetiyelere ikram edildi.

Şanlıurfa merkeze bağlı Mutluca Mahallesinde ikamet eden Koç ve Aslan ailelerinin fertleri arasında 2011 yılında Tektek Sulama Birliği seçimleri münasebetiyle silahlı kavga çıktı. Silahlı kavgada Aslan ailesinin 2 ferdi öldü, 18 kişi de yaralandı. Bu olay üzerine başlayan kan davasında Mutluca Köyü'nde ikamet eden Koç ailesine mensup kişilerin ev ve araçları yakıldı. Kentte kan davasından dolayı günlerce gerginlik hakim oldu. Olayda Koç ailesine mensup Abdülkadir Koç, Reşat Koç, Vehbi Koç, Abdülhamit Koç ve Osman Beyazkuş tutuklandı. Davada 5 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan ve Çorum L Tipi Cezaevi'nde 5 yıldır cezasını çeken Abdülhamit Koç, 2 günlük ev izini alıp memleketi Şanlıurfa'ya geldi.

Abdülhamit Koç için aşiret mensupları tarafından Şanlıurfa girişinde yüzlerce araçlık konvoyu oluşturup karşılama töreni düzenlendi. Koç, kendisini karşılayan yaklaşık bin kişiye tek tek sarılıp hasret giderdi. Ardından Mamuca Mahallesine geçen Koç, zılgıtlarla karşılandı. Koç, 2 günlük ev iznini kullandıktan sonra geri kalan 7 aylık cezasını çekmek için Akçakale Açık Cezaevi'ne gidecek.

burada bir açıklama yaparak haksızlığa uğradığını söyleyen Hamit Koç Şunları söyledi;

“FETÖ ve bölgemizi bloke etmek isteyen işbirlikçi, rantçı, siyaset ağaları tarafından içinde bulunmadığımız bir olaya fail olarak atandık. Yapmış olduğumuz haklı siyasi mücadelemize engel olmak için hakim ve savcı cübbeli teröristlerle birlikte bize 550 yıl hüküm istendi. Bugün bu hakim, savcı ve yüksek yargıdaki bazı heyet üyeleri terörist sıfatı ile hakkettikleri yerde cezaevindeler.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Adalet Bakanı ve muhalefet parti liderlerinden İstirhamımız FETÖ’cü teröristlerin verdikleri kararların yeniden yargılama yoluyla gözden geçirilmesidir. Bölgemiz ve bizimle uğraşan rantçı siyaset ağaları bilsinler ki; ne zindan ne zulüm bizi korkutamaz. Haklı davamızdan bizi hiç kimse yıldıramaz. Ümit ediyorum ki sayın cumhurbaşkanımız ve diğer yetkili büyüklerimiz haklı çağrımıza karşılık verecekler ve gerçek adalet tecelli edecek.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!