olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Haliliye meclisi tek ses oldu

Haliliye meclisi tek ses oldu
Haliliye Belediyesi Ekim ayının ilk meclis toplantısı yapıldı. Birçok önergenin sunulduğu meclis toplantısında asıl gündem maddesi son zamanlarda Şanlıurfa’da sürekli yükselen otogaz fiyatları oldu.

Haber: Mehmet Kaması

Haliliye Belediyesi Ekim ayı ilk meclis toplantısı yapıldı. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un katılım gösterdiği Ekim ayı meclis toplantısı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem maddesi DBP’li meclis üyelerinin sunmuş olduğu Şanlıurfa’daki otogaz fiyatları oldu.gaziantep escort bayan

Kar payı yüzde 30

Normalde petrol işletmelerinin otogazda yüzde iki kar oranı koymaları gerekirken, Şanlıurfa’da bu oranın diğer çevre illere oranla yüzde otuz olduğunu ifade eden DBP Haliliye meclis üyesi Cemal Babaoğlu, bununla ilgili gereken çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Ekim ayı meclis toplantısına sunulan önerge çoğunluk oy birliği ile mecliste kabul edildi.

‘Hukuki çalışmalar yapılacak’

Önergenin aylık meclis toplantısından geçmesi ardından konuşan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Haliliye ilçe sınırları içerisinde bulunan petrol işletmelerinin otogaz fiyatlarının yüzde ikilik kar oranının çok üstünde bir kar oranı ile satması dolayısı ile gereken hukuki çalışmaları yapacaklarını belirtti.

 

 

Meclis toplantısında kayyuma ve OHAL’e pankartlı tepki

DBP’li meclis üyeleri Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumunda 15 Temmuz darbe teşebbüsü ardından ilan edilen 3 aylık OHAL süresinin dolması ve OHAL’ın tekrardan uzatılması tavsiyelerine tepki göstermek adına meclis toplantı salonunda pankart açtı. ‘’Kayyım kaosa zemindir, kayyım darbedir, kayyım halk iradesini hiçleşmektir’’ pankartları ile OHAL ve yapılan kayyumlara tepki gösterdiler.

Öte yandan meclise sunulan diğer önemli önergeler şunlar;

Jeotermal çalışmalarına ev sahipliği yapmak ve Çanakkale’ye bu konu çerçevesinde gezi düzenlemesi, madde bağımlılığı için muhtar ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışma yapması ve meclise sunulması, Göbeklitepe maratonu ile ilgili gerekli çalışmalarının yapılması ve genç nüfusun meslek sahibi olması adına İŞKUR Müdürlüğü ile gerekli çalışmaların yapılması önergeleri meclise sunulup oy çoğunluk oy birliği ile geçti. 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!