olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Halil Özcan basına teşekkür etti

Halil Özcan basına teşekkür etti
Halil Özcan, “Türkiye’de darbe akşamı medya tarafını halkından yana seçmiş olup bu büyük sınavda en büyük pay sahibi olan basındı.” dedi.

Haber: Mehmet Kaması

15 Temmuz darbe girişimi akşamından bu yana yaşanan süreci değerlendirmede bulunmak için Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan basın mensupları ile bir araya geldi. Şanlıurfa Öğretmen Evinde yapılan toplantıya Milletvekili Halil Özcan, basın mensupları ve gazete dernek başkanları katıldı.

Toplantı esnasında konuşan Halil Özcan, “Türkiye’de darbe akşamı medya tarafını halkından yana seçmiş olup bu büyük sınavda en büyük pay sahibi olan basındı.” dedi.

‘Bütün dünyaya kararlı bir şekilde mesaj verdik’

Bütün dünyaya dik duruşu gösterdiklerini söyleyen Ak Parti Milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Halil Özcan, “15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bütün dünyaya kararlı bir şekilde mesaj verdik. Demokrasiye, irademize ne kadar sahip çıktığımızı, bayrağımıza, ülkemize ne kadar sahip çıktığımızı bütün dünyaya ilan etmiş olduk. Bütün dünyaya örnek olacak bir duruş sergiledik. Demokrasimize sahip çıkma konusunda basınımızın büyük bir rolü oldu. 40 yıldır ülkemizde yapılanma çalışan paralel devlet yapılanması ile karşı karşıya kaldık. Daha önce bir bunları biz nasıl bilirdik? Bütün dini söylemleri, dini duygularımızı sömürerek, vatan, millet, bayrak ve hizmet, himmet, ağlayarak, ağlatarak 40 yıldı asıl niyetlerinin ne olduğunu 15 Temmuz’da gördük.” dedi.

 ‘Sırtımızdan bıçaklandık’

Çok büyük bir ihanete uğradıklarını ve Bir avuç üniformalı teröristlerin kalkışmış olduğu darbe girişiminin sonuçsuz kaldığını belirten Halil Özcan, “Onlara emanet ettiğimiz tanklarımız, uçaklarımız, helikopterlerimiz, biz bunlarla övünürdük. Nereden nereye geldik, savunma sanayimizi geliştirdik, tanklarımızı geliştirdik. Kendi milli tanklarımızı, uçaklarımızı, helikopterlerimizi yapmaya çalışırken maalesef emanet ettiğimiz o teröristler hainler, alçakça ihaneti 15 Temmuz’da bu millete yaşattılar. Bu millet ve bu ülke bunu hiçbir zaman hak etmedi. Hak etmediğimiz için de gerek liderimiz, başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla bütün milletin şahadete koşması, kendi iradesi ile millete, bayrağa, ülkeye sahip çıkması bizi ziyadesiyle umutlandırdı. Ufak tefek şeylerle, birbirimizle uğraşmayacağız, uğraşmamalıyız. Bütün dünyanın bizimle uğraştığını gördük. Bundan iyi bir ders çıkarmamız lazım, ibretler almamız gerekir” dedi.

‘76 BİN KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI’

Ak Parti Milletvekili Halil Özcan, FETÖ mensuplarına merhamet edilmeyeceğini ifade ederek, “Bir an önce bu temizliği yapmamız lazım, Fetullahçı terör örgütü mensupları 40 yıldır devletin bütün imkânlarını kullanarak haksız bir şekilde soruları çalarak devletin en önemli kritik noktalarına kendi teröristlerini elamanlarını yerleştirerek 15 Temmuz’u bize yaşattılar. Bu milletin malı olan tankları ilk fırsatta millete çevirdiler, gerek vatandaşlarımızı gerek büyük millet meclisimizi bombaladılar. Özel Harekât Merkezini, Emniyet Müdürlüklerine, Belediyelerimize saldırdılar. Yaptıkları ihanet hiçbir zaman affedilemez. 17-25 Aralık öncesi ve sonrası durumu tutumu ayrı olan insanlar ayrı olacak. Buradaki temizlikte 76 bin kişi görevden uzaklaştırıldı, bunların 30 bini öğretmen 16 bini de gözaltında ve tutuklu olarak bulunmaktadır. Bunlara merhamet edersek şehitlerimize, milletimize ve bayrağımıza yapacağımız en büyük ihanettir. Gevşeklik gösterirsek, bunlara göz yumarsak şehitlerimize ihanet etmiş oluruz. Bunların yaptığı ihanetten de aşağı bir ihanet sayılmaz” diye konuştu.

 ‘Vatanını seven herkes meydanlardaydı’

Halil Özcan, “Meydanlarda sadece AK Partililer yoktu. Vatanını, milletini, bayrağını seven herkes iradesine sahip çıkmak adına meydanları doldurdular, canlarıyla tanklara F16 uçaklarına karşı göğüslerini siper ettiler. Bu inşallah bir daha tekrarlanmaz. Darbe gecesi meclise gittik orası sabaha kadar 7 defa F16 ile 2 defa da helikopter ile gazi meclisimiz bombalandı,e” diye konuştu.

 ‘Batı ülkeleri darbecilere destek verdi’

 Muhalefet partilerinin duruşu sebebiyle onlara da buradan teşekkür ettiğini söyleyen Halil Özcan, “Hepsi hem meydandaydı hem ilk günden itibaren darbeye karşı olduklarını ve milli iradenin demokrasinin yanında olduklarını söylediler, beyanatları çok önemliydi. Yenikapı mitingi oldu, İstanbul’da hiç görülmemiş bir katılım sağlandı, dış basında 15 Temmuz dost ve düşmanı ayırdığımız gün oldu. Batı maalesef bırakın tarafsız kalmayı bilinçli bir şekilde Türk milletinin kahramanlığını ters yönde darbecilere destek yönünde beyanatları hiçbir zaman unutulmayacak.  ABD tarafları sükûnete davet ediyor, hangi taraf olduğunu bilmiyoruz meğer Fetullahçı terör örgütü tarafıymış. FETÖ terör örgütünün başının iadesiyle ilgili Sayın Cumhurbaşkanı çok net bir şekilde ya Türkiye ya da FETÖ diye iki seçenek var üçüncü seçenek vermedi. Amerika müteffiğimiz ise ya FETÖ’yü verir ya da biz gerekli adımları atacağız.” ifadelerini kullandı.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!