olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Halfeti Belediyesi’nden "fıstık hali satılıyor" iddiasına yanıt!

Halfeti Belediyesi’nden "fıstık hali satılıyor" iddiasına yanıt!
Halfeti Belediyesi ilçede bulunan fıstık halinin satılacağı iddialarını yalanlayarak "Mülkiyeti hazineye ait olan yerin Belediyemizce satılması iddiaları iftiradan ibaret olup, satılması mümkün değildir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Halfeti'de bulunan 3 Sivil Toplum Kuruluşuve Halfeti CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural’ın fıstık halinin satıldığına dair iddialarda bulunduğu belirtilerek Halfeti Belediyesi tarafından iddialara yönelik basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada belediye meclis gündeminde bulunan imar planı revizyonu hakkında yetersiz bilgi üzerine iddialarda bulunulduğu belirtilerek " CHP İlçe Başkanı ve Sivil Toplum Kuruluşu olarak kendi kişisel görüşlerini söylemekte olan bu kişiler meclis gündemimize gelen bu konuyla ilgili yeterli bilgi sahibi olmaksızın kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmaktadırlar. Konunun henüz Meclis gündemine gelmeden Mecliste onaylanmadan bu şekilde asılsız iddialarla ve gündemin asıl amacı çarpıtılarak paylaşımlar yapılması art niyetlidir. Belediyemizin tüm organları ile birlikte Halfeti'nin gelişmesine ve çıkarlarına en uygun şekilde davranacağımızdan kimsenin kuşku duymaması bilinen bir gerçektir" denildi.

İMAR PLANI REVİZYONU İLE PLANAN PROJE
Söz konusu alan ile ilgili planlanan projeyi de açıklayan belediye "Belediye Meclisinin gündemine alınan konu, bakımsız ve çirkin görünümü ile kullanışsız bir alan haline gelen Fıstık hali ve çevresindeki atıl vaziyetteki arazinin kentimiz için verimli şekilde kullanılmasını hedeflemektedir. Bu bölgede bulunan 22.000 m2si belediyemize kalan kısmı hazineye ait toplam 80.000 m2 alanda; 20 dönümlük bir kent parkı, 5 dönümlük bir otopark, 8 dönümlük bir okul alanı, 5 dönümlük bir sağlık tesis alanı, 5 dönümlük bir sosyal tesis alanı, 3 dönümlük bir belediye hizmet alanı önerilmektedir. Bu alanlar tüm Halfeti kentine hizmet verecek alanlardır. Ayrıca mevcut imar planındaki ticari alanlar yüz ölçüm olarak azaltılmıştır. Fıstık Haline ilişkin durum bu imar planı revizyonu sonrası yeniden ele alınacak olup daha sağlıklı ve estetik, kentimize yakışan bir tesisin kazandırılması amaçlanmaktadır. Diğer taraftan kullanımı bozulan söz konusu parkın yeniden değerlendirilmesi önerilmiş, bu meydana bir merkez cami ile küçük bir çarşı planlanmaktadır. 2012 yılı dönemin Belediyesince 5 parsele bölünen hali hazırdaki imar planında 2800 m2 olan park alanı imar planındaki revizyon ile 4800 m2ye çıkarılması öngörülmektedir. Söylenenin aksine park alanı korunarak İlçemize yakışan daha estetik bir millet bahçesi yapmak istemekteyiz" ifadelerine yer verdi.


İDDİALAR YALANLANDI
Belediye fıstık halinin satıldığını iddilarını da şu sözlerle yalanladı:

"Belediyemiz tarafından park alanının parsellenip satılması iddiaları gerçek dışı beyanlardır. Mülkiyeti hazineye ait olan yerin Belediyemizce satılması iddiaları iftiradan ibaret olup, satılması mümkün değildir. Aynı çalışmada kentimize bir kapalı bir de açık spor tesisi kazandırılması hedeflenmiştir. Ayrıca gündemimizde yer alan bu imar planı revizyonu, Belediye Meclisimizin 2020 yılı Şubat ayı toplantısında AK Parti ve HDP Meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilmiştir. Ağustos Ayı Meclis Toplantısında yer alan gündemimizin amacı işlemlerin daha hızlı yürütülebilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisine yetki devridir. Şubat ayında Meclis Kararı ile onaylanan gündemimiz, şahsi menfaatlerini İlçe menfaatlerinden önde tutan kişiler tarafından sabote edilmek istenmektedir. Belediye Başkanlığımız olarak yapılan iftiralar hakkında hukuki haklarımız aranacaktır. Belediyemiz olarak yapılan bütün işlemlerimizde hedefimiz halka hizmet etmek olmuş ve Halkımızın dışında şahsi çıkar elde etmek isteyenlere tavizimiz olmamıştır."

Söz konusu iddialara ilişkin hukuki işlem başlatılacağını duyuran belediye "Sözü geçen CHP ve STK başkanlarının yaptığı açıklamalar, hiçbir dayanağı olmayan, mesnetsiz, ön yargılarla yapılmış açıklamalar olup; Belediyemizin, ilçe halkımızın ve kentimizin yararına olmayan herhangi bir işlem yapması söz konusu değildir. Vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra yeniden gündeme getirilmek üzere Meclis toplantı gündemimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir " ifadelerine yer verdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!