olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Hacı adayının hayalleri yıkıldı!

Hacı adayının hayalleri yıkıldı!
Hac ibadetini yerine getirmek için başvuru yapan Mehmet Ayhan tüm şartları yerine getirdikten sonra çekilen kura sonucu bu yıl Hac’a gitmeyi hak kazandı havaalanına doğru yola çıktı havaalanı’nda karşılaştığına inanamadı. Yurt dışı yasağı olduğunu öğrenince hayalleri yıkıldı.

Haber: Mehmet Halhalli

Hacı adayı Mehmet Ayhan, kız kardeşi ile birlikte hac’a gitmek istedi başvurusunu yaptıktan sonra hacı olma başvurusu onaylandı. Hacı olma hayali ile havaalanına hareket eden Ayhan kapıda karşılaştığı sorunla hayalleri yıkıldı. 3 Mart 2017 tarihinde Şanlıurfa 1.Sulh Ceza Hakimliği Mehmet Ayhan ifadesi alındıktan sonra adli kontrol kararını kaldırıyor ve Ceza Hakimliğinde Urfa İl Emniyete gönderilen yazı sonrası Ayhan’ın yurt dışı yasağı 10 Mart 2017 tarihinde kaldırılıyor.

‘PSİKOLOJİM ALLAK BULLAK OLDU’

Hac vazifesini yerine getiremeyen Ayhan bu olaydan sonra psikolojik bunalıma girdiğini ve bu olayın haksız yere olduğunu peşini bırakmayacağını dile getirip şunları ekledi, Ayhan “  Kız kardeşim ile birlikte o kutsal topraklara gitme heyecanı içerisinde iken böyle bir olay ile karşılaşmam beni çok derinden yaraladı. Psikolojim allak bullak oldu bana büyük bir haksızlık yaptılar. Benim yurt dışı yasağım kalmıştı ama gene gidemedim benim hayallerimde oynadılar. 10 yıl sonra çıkan bu güzel haberden sonra yaşadıklarım beni çok üzdü. “dedi

 ‘İNŞALLAH BAŞINA BİR ŞEY GELMEZ’

Hac vazifesini yerine getirmek için 2007 yılında hacı olmak için Diyanet’e başvuruda bulunan Ayhan 10 yıl sonra ismi kız kardeşi ile birlikte çıkıyor. Büyük bir sevinçle kutsal topraklara gitmek için yol alan Ayhan Yurt dışı yasağının kaldırılmasına rağmen yurt dışı yasağı olduğunu kendisine söyleniliyor. Bu duruma itiraz etse bile bir sonuç elde edemeyen Ayhan, kız kardeşinin yalnız başına hac’a yollamak zorunda kaldı. Kız kardeşinin durumundan endişeli olduğunu dile getiren Ayhan: “ Kız kardeşim sadece Kürtçe biliyor. Ne Arapçası var ne Türkçesi orda tek başına ne yapacak bilmiyorum. Çok endişeliyiz inşallah başına bir şey gelmez.” açıklamasını yaptı.

 ‘BU DURUMU MECLİSE KADAR TAŞIYACAĞIM’

Yurtdışı yasağının 2017’nin Mart ayında kalktığını ve buna rağmen haça gidemeyen Ayhan bu olaydan sonra yasal işlemleri yapacağını söyledi. Bu yapılan haksızlığı gerekirse meclise bile taşıyacağını dile getirtip şunları ekledi, Ayhan: “Oysaki benim yasaklarım 10.03.2017 tarihinde mahkeme kararıyla kaldırılmıştı şimdi bu duruma ne demek lazım hayallerim yıkıldı. Bu durumu meclise kadar taşıyacağım ve mahkemeye dava açacağım.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!