olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Güvenç, Halen Kendini Vali Sanıyor

Güvenç, Halen Kendini Vali Sanıyor
Ak parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye meclis üyesi Mahmut Gündoğdu yazılı basın açıklaması yaptı...

Şanlıurfa Ak Parti Meclis Toplantısında Kavga  haberi üzerine AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mahmut Gündogdu, yazılı basın açıklaması yaptı.

Gündogdu yaptığı yazı açıklamada şunları söyledi:"Sayın başkanın hemen sinirlenmesi halen vali refleksi ile hareket ederek meclise hakaret etmiştir, seçmenimize hakaret etmiştir, G12/01/2015 Büyükşehir meclis toplantısında şehrimizin ve vatandaşlarımızın bizlere yöneltikleri soruları önergeye dönüştürüp sayın belediye başkanımıza sundum, Sayın belediye başkanımız önce vali iken emir vermeye alışık olduğunu bilmekteyiz, bazen seçilmiş encümenleri dahi memuru gibi görüp bağırmakta emir vermektedir. fakat herkesin malumu sayın valimiz artık halk tarafından seçilmiş bir belediye başkandır.

biz haklı olarak yüklendiğimiz misyona uygun olarak sayın belediye başkanımız şu soruları yöneltik,

1- Büyükşehir belediye başkanı ve yardımcıları ne kadar maaş almaktadırlar?

2-Büyükşehir daire başkanları ne kadar maaş almaktadırlar?

3-Bel-san şirketinin yönetimine alınan şahısların aldıkları maaş ne kadardır?

4-Şuski'ye Van'dan, Maraş'tan alınan mühendisler gibi, teknik elemanlar kimin kontenjanındandır? bu dışarıdan alımı yapılan teknik elemanların taşıdığı vasıfları taşıyan, Şanlıurfalı mühendis teknik eleman yokmuydu? Bu alım konusunda Şanlıurfa'lı hemşerilerimiz  olan teknik elemanlar için duyuru yapıldımı, mülakat sınav yapıldımı?

5-Van'dan alınan Daire başkanı, Şube müdürleri kimin kontenjanındadır. Bu vasıfları taşıyan urfalı yönetici yada daire başkanı yokmuydu?

6-Bel-san şirketine alınan personelin maaşı ne kadardır.?

7-Büyükşehir daire başkanları ve Şube müdürleri kaç tanesi sözleşmeli, Kaç tanesi kadroludur.

8-Şuski'de sayaç okuma ihalesi neden 3 ay doğrudan temin usulü ile Ankara’lı şirkete verildi, Bu malum Şirket kimidir?

9-Büyükşehir belediye başkanı borçlu iken, borçlu olan bir belediyenın 2014 model lüks araç şartı konularak, araç kiralamaya gidilmiştir, bu araç kiralama şirketi kimindir? neden urfa’daki kiralama şirketlerden temın edilmedi?

10- Seçim vaadlerimizde Tuğay'in yeri ile ilgili yerinin değişeceğinin sözünü verdik, seçim meydanlarında verdiğimiz bu vaad ne aşamadadır?

11-Şehrimiz ile ilgili konularda, neden halk tarafından seçilmiş encümenlerin fikri alınmamaktadır? neden başkan, daire başkanları ile , encümene ve basına kapalı bir şekilde kararlar alma ihtiyaçı duymaktadır.?

12-Seçim vaadlarımızda 763 proje diye vaadlarde bulunduk, bu projelerin kaçı tamamlandı, kaçı tamamlanma aşamasındadır?

13- işçilerle alakalı torba yasasında tüm çevre il belediyeleri bu torba yasasına uygun bir şekilde, işçilerle sözleşme yapılırken neden Şanlıurfa belediyesi bunun dışında kalmıştır,

Biz halkın bizlere yüklediği sorumlulukları taşıdığımızı ve halktan gelen sorunları dile getirmek takipçisi olduğumuzun bilincindeyiz, bugün yapılan bu toplantıda bu soruları sordum? sayın başkanın hemen sinirlenmesi halen vali refleksi ile hareket ederek meclise hakaret etmiştir, seçmenimize hakaret etmiştir,bazı haber sitelerinde benim "Geçtiğimiz hafta İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gönderilen yardım Tırları Ak Parti'de kavgaya neden oldu. İddiaya göre Meclis üyesi Mahmut Gündoğdu, Büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç'e yardımlar neden sadece Kobani'den gelenlere veriliyor da Arap vatandaşlara verilmiyor diye sordu." diye haber yapılmıştır bu bir algı oluşturma oparerasyondur. biz Kobaniye yapılan yardımlardan rahatsız değiliz yardım dağıtımındaki adaletsizliklerden rahatsız olduğumuzu her yerde söyleriz, bizler etnik ayrım yapmayacak kadar kürdü ile arabı ile türkü kaynaşmış bir milletiz, kapalı kapılar ardında bizlere farklı, Kürt kardeşlerimize farklı konuşarak, koltuğunu sağlamlaşmaya çalışan bir başkan portresi ile karşı karşıyayız, koltuk uğruna halklar arasında algı operasyonu oluşturarak, bölge insan arasında fesat fitne yaratmaya çalışmak bu şehrin faydasına olmayacağını soyluyor ve  Urfalı tüm kardeşlerimin vicdanına bırakıyorum" (Haber Merkezi)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!