olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Günde 2 bin hastaya hizmet veriyor

Günde  2 bin hastaya hizmet veriyor
Artan nüfusla beraber en yüksek çocuk nüfusuna sahip illerden biri olan Şanlıurfa’da, Çocuk Hastanesi yetersiz kalıyor.Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, “Çocuk hasta sayısında artış olunca hastanenin kapasitesi yetmiyor. Bazen her yatağa iki çocuk yatırdığımız oluyor” dedi.

Aziz Çiftçi/Ahmet Meral/Şanlıurfa OLAY

 ŞANLIURFA Çocuk Hastalıkları Hastanesi, son günlerde sıkıntılı günler yaşıyor. Yatak kapasitesi yetmeyen hastane isteklere cevap veremiyor.Suriyelilerin de sağlık hizmeti aldığı Çocuk Hastanesi kapasitesini zorluyor. Bazen gelen hasta yoğunluğuna bağlı olarak her yatakta 2 çocuğunda yattığı oluyor. 350 yataklı olan Hastane’de 60 doktor, her gün ortalama 2 bin hastaya hizmet veriyor.

 Kapasitesini aşıyor

Şanlıurfa Çocuk Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek,OLAY’a yaptığı açıklamada, özellikle kış aylarında hastanede yoğunluk olduğunu belirterek, bu hasta artışı ile beraber hastanenin kapasitesini aştığını söyledi.  Çocuk Hastanesinde 355 yatak sayısı olduğunu ifade eden Güzelçiçek,  Bizim toplam doktor sayımız 60 kişi. Bize önce ki gün 2359 çocuk hastanemizde muayene olmuştur. İlimiz çocuklarına hastane kapasitesi olarak yetmemektedir. Sağlık Bakanlığın belli bir standarttı var. Bu standartlara baktığımızda buna ilçelerde dahil olmak üzere olması gereken  750-1000 yataklı bir  hastanedir. Yalnız kış aylarında çocuk hasta sayısında artış olunca hastanenin kapasitesi yetmiyor. Her zaman değil de bazen çok yoğun olunca her yatağa iki çocuk yatırdığımız oluyor” dedi.

 Doktor sayısı yeterli

 Güzelçiçek, “ Mevsimsel bir duruma göre değişiyor, bakıyorsunuz kış aylarında baya hastamız geliyor. Şuan günlük muayene ettiğimiz hasta sayısı 2 bini geçiyor. Hastanemizde hekim sayımız yeterli şuan doktorlarımız ortalama günlük 60-80 arası hasta muayene ediyor. Yoğunluk var ama hekimlerimiz yeterli olduğundan hastalarımız pek sıkıntı yaşamamaktadır. Bizim kış aylarında artan hasta sayımızdan dolayı yataklarımız yetmemektedir. Bizim hastanemizin doktor sayısı olarak yetiyor. Nüfus bakımından yüksek bir nüfusa sahibiz bu nüfusun yüzde 49’nu çocuklar oluşturuyor. Doktorumuz yeterli ama hastanemiz kapasitesini aşıyor” şeklinde konuştu.

 Eyyübiye Devlet Hastanesi açılacak

Çözüm olarak ta Eyyubi’ye hastanesinin açılışına bağlayan Güzelçiçek, “ Eyyübiye Devlet Hastanesi temmuz ve ağustos ayında açılacak. Orada 700 üzerinde bir yatak kapasitesi var. Bunun ne kadarı çocuk olarak ayrılacak şuan net bir bilgimiz yok. Bir ay sonrada Üniversite Hastanesi Osmanbey Kampüsüne taşınacak. Burada şuan 300 yatakları var. Bu hastane bize devredilecek. Yani 355 olan yatak sayımız 655 olacak. Eyyübiye Hastanesinde de 700 yataktan 300 ü çocuk olarak ayrılırsa bu şekilde çocuk yatak sayısı 800 geçiyor. Bu şekilde bir çözüm bekliyoruz” İfadelerini kullandı.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!