olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Gül bahçesi dilek ağacına çevrildi

Gül bahçesi dilek ağacına çevrildi
Şanlıurfa’nın turizm merkezi Balıklıgöl Bahçesinde bulunan güller dilek ağacına döndü. Hz. İbrahim’in hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak bilinen Halil-ür Rahman Gölü\'ndeki kutsal alanı ziyaret etmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin göle yakın gül bahçelerini dilek ağaçlarına çevirdi.

“Dileğinizi Yüce Allah’tan dileyin” diyerek yapılanlara tepki veren vatandaşlar Balıklıgöl başta olmak üzere Plato geneline dikilen güllerin dilek ağaçlarına çevrilmemesi gerektiğini aktardı.

 

Balıklıgöl Platosunu gezerken gül bahçelerine giren vatandaşları gördüğünü ve bu kişilerin güllerin dallarına dileklerini astıklarını gördüğünü anlatan Mahmut Onur tepkisini şöyle konuştu “Burada Dergahta gezinti yaparken dergah içersin de birkaç kişinin elinde böyle kağıtları görünce ne olduğunu merak ettim. Güvenliğe sordum neyin nesi diye. Gül dallarına iplerle dilek, yani batıl inancımız Müslüman ülkesinde Hali-ür Rahmanda Dergah içinde bu batıl inanı görünce ben çok şaşırdım. Ve şaşkınlıklarımdan dolayı burada böyle bir araştırma içeresine girdim. Araştırmamı yaparken gördüğüm şeyler çok şaşırtıcı, içindeki yazıları okudum içindeki yazıları görünce insanların artık umudunu Allahtan değil de sadece kâğıtta umutlarını gördük. İpleri ağaçlara bağlayıp gülleri köklerinden kopartıp bu güzelliği daha beter çirkinleştiriyorlar. İnsanlar iki rekât namaz kılıp Allahtan gece namazında veya gündüz namazında dua edip istemenin yerine kâğıtlara yazıyorlar. Kâğıt üzerine yazılan “Allah’ım senin rızan için, peygamberimizin ruhu şerifi için, evliya ve evliyalarımız için kızım nazlıyı falana istiyorum” böyle bir yazıyı yazınca ve yere atınca o kadar cahilleşmiş hale geliyoruz. “Yarabbi Peygamber efendimizin ruhu şeriflerine Allah’ım senin için inşallah bana bir ev nasip edersin inşallah”  Allah’ı da biliyorsa peygamberi de biliyorsa neden bunları ayaklarımızın altına atıyor böyle basıyor ve daha nicelere. Bu şekilde güllere fayda vermemize daha çok zarar veriyoruz. Bayan ve erkeğin nişanı için iki gülü birbirine bağlamalarına ben çok şaşırdım. Dün gece bu kağıtlardan sadece 62 tane bulup onların üzerinde Allah’ı, Peygamberin, isimlerini, sıfatlarını dizdikleri için ister istemez ayaklarımızla basmamız günah olduğundan dolayı bizde bunları alıp yakıp yok etmemiz gibi gerektiğinden dolayı ayak altına atmıyorlar ama rüzgar vurunca ister istemez yaya yoluna uçuyor. Orda da ayaklarımızla bastığımız için ister istemez bunları yok etmemiz gerekiyor. Bunların 4-5 gün içersin de 200 küsurat bu şekilde yazılar oluyor. Vatandaşların iki rekat namaz kılmaları yerine kağıt üzerine bunları yazıp da “yarabbi dileklerimi kabul et dergahta dua ettim” demek bu değildir. Veya “elbiseyi buraya indirmekle yarabbi sen beni avukat veya savcı et” demek değildir ya da “ip bağlayarak yarabbi beni nişanlı et” demek değildir. Bu bir dua değildir. Duayı Allahuteala dediği gibi yapmamız gerekiyor”.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!