olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

“Güçlü bir lobiye ihtiyacımız var”

“Güçlü bir lobiye ihtiyacımız var”
Şanlıurfa birçok tarihi ve inanç merkezine ev sahipliği yaparken, bu değerlerin pazarlamasını bile Gaziantep yapıyor. Turizmci Kamil Türkmen, bu değerleri fırsata çevirmek için iyi bir lobinin oluşması gerektiğini belirtti.

(İbrahim Halil ASLAN/Şanlırfa OLAY)

Şanlıurfa’ya ait ürün ve yerlerin Gaziantep’e aitmiş gibi lanse edilmesi, turizmcilerin de büyük tepkisini çekiyor. Turizmci rehber Kamil Türkmen, günübirlik planlarla bu şehrin ilerleyemeyeceğini belirterek, büyük planlamalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Güçlü bir lobi sayesinde Şanlıurfa’nın da Gaziantep seviyesine gelebileceğini belirten Türkmen, “Günübirlik bir planlama yaparsak hiçbir yere varamayız. Geleceği görme adına makro planlara imza atmak istiyorsak, büyük düşünmemiz gerekir. Büyük düşünmenin temel prensiplerinden bir lobiciliktir. Güçlü bir lobinin olması lazım. Güçlü lobinin devlet kanadında iyi bir muhatap bulması gerekir. Bu muhataplar doğrudan çözüm noktasında etkili olmalıdır” dedi.

“ÜRETİYORUZ, İHRACAT YAPAMIYORUZ”

Şanlıurfa’nın üretken bir şehir olduğunu belirten Türkmen, üretimin yanı sıra pazarlamanın da önemli olduğuna vurgu yaptı. Şehrin iyi yönetilmesi ve pazarlamanın doğru yapılması gerektiğini belirten Türkmen, şöyle konuştu: “Biz üreten bir toplum olmakla birlikte tarıma dayalı bir ekonomimiz söz konusu ama ihracatını yapamadığımız için üretimden kaynaklı gücümüz bizden sayılmıyor. Bu bir eksiklik, gerek mevzuatlardaki eksiklikler, gerek ilimizdeki yönetim eksikliği veya yönetilememesi, bizi bu duruma getirdi. Bir ilin tanıtılması kalkınması topyekün bir birliktelikten olur.”

“TURİZM, URFA’NIN İKİNCİ LİMANIDIR”

Turizm açısından Şanlıurfa’nın önemli bir değer olduğunu kaydeden Türkmen, Göbeklitepe sayesinde Şanlıurfa’nın turizm’de büyük bir atak yapabileceğini söyledi. Kültür ve inanç merkezlerinin yanı sıra tarımın da büyük oranda yapıldığını ifade eden Türkmen, “Şanlıurfa inanç merkezleri ve kültür merkezlerinin yanı sıra Göbeklitepe’miz var. Bu imkanları verimli kullanabilirsek, kentimizi büyük bir noktaya taşırız. Göbeklitepe’nin yanı sıra birçok noktada kazı çalışmaları var. Turizm artık Şanlıurfa’nın tarımdan sonra sığınacağı en büyük limandır. Bu limanın değerini bilmemiz lazım” şeklinde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!