olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Göz Hastanelerini geri istiyorlar

Göz Hastanelerini geri istiyorlar
Haliliye’de İpekyol üzerinde bulunan ve yıllardır birçok hastaya hizmet veren göz hastanesinin Fizik Tedavi Hastanesine çevrilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı İpekyolu Caddesi üzerinde yaklaşık 20 yıldır hizmet veren Göz Hastanesi geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Fizik Tedavi Hastanesi olarak hizmet vermek için değiştirildi. Yıllardır Göz Hastanesi olarak hizmet veren binanın boşaltılıp Fizik Tedavi Hastanesi olmasına çevrede oturan birçok vatandaş tepki gösteriyor. Uzun yıllardır kendileri için göz alanında hizmet veren hastanenin fizik tedavi hastanesi olmasına anlam veremediklerini ve fizik tedaviden çok oranın göz hastanesine ihtiyaç olduğunu söyleyen çevre sakinleri, yetkililerin göz hastanesini tekrardan getirmelerini isterken fizik tedavi hastanesinin de başka yere götürülmesini istediler.

‘Göz Hastanemizi tekrardan istiyoruz’

Haliliye ilçe sınırları içerisinde hizmet veren tek göz hastanesi olan hastanenin fizik tedavi hastanesi olarak değiştirilmesi ile birlikte Tıp Fakültesi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Eyyübiye 800 Yataklı Hastanesinin de yükünü ağırlaştırıyor diyen mahalleliler, “Haliliye ilçemizde bir tek göz hastanesi vardı onu da çok görüp başka yere taşıdılar. Bizlerin fizik tedaviden çok göz hastanesine ihtiyacımız var buradan göz kontrolü için artık başka hastanelere gidiyoruz buda diğer hastanelerde fazla yoğunluğun oluşmasına neden olurken saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyoruz.” dedi.

‘Haliliye’nin büyük bir yükünü karşılıyordu’

İpekyolu Caddesi üzerinde yıllardır vatandaşlara hizmet veren göz hastanesinin sadece kendilerine yönelik bir olumsuz durum olmadığını da belirten vatandaşlar, yıllardandır orda hizmet vermekte olan hastaneye çevre ilçelerden ve köylerden de hastaların geldiğini söylediler. Bu bakımdan Şanlıurfa’nın ve özellikle Haliliye ilçesinin göz anlamında büyük bir yükünü taşıdığını söyleyen çevre sakinleri, “Bizler hastanemizi geri istiyoruz. Buraya fizik tedavi hastanesi yapmaları mantıksız hastaların en fazla şikâyet edip gittikleri bölümlerin başında göz hastalıkları geliyor. Bizde artık buranın tekrardan göz hastanesi olmasını istiyor ve buradan da yetkili kişilere ve mercilere sesleniyoruz.” diye konuştu.

‘Tek isteğimiz oranın göz hastanesi olarak kalması’

“Bizim oradaki Göz Hastanesine ilçelerden bile gelenler oluyordu.” diyen vatandaşlar, “Orası tanınmış bir göz hastanesiydi. Bizim isteğimiz orasının tekrardan göz hastanesi olarak kalması ve yerine getirilen Fizik Tedavi Hastanesini ise başka yere almasıdır. Zaten hastane de şuan Göz Hastanesine ait makineler taşında daha Fizik Tedavi’nin ise malzemeleri gelmedi daha yapım aşamasında. Bunu düzeltsinler tekrardan göz hastanesini getirip buraya koysunlar, fizik tedavi hastanesini ise başka yere alsınlar burası zaten tanınmış bir göz dalı hastanesidir.” dedi.

‘Bizleri her geçen gün mağdur ediyor’

Hastanenin 25 yıllık bir göz hastanesi olduğunu belirten vatandaşlar, “Buranın fizik tedavi hastanesi olması vatandaşa bir zorlamadır. Vatandaşın işini görmek değil işini yokuşa sürmektir. Daha öncesinde Göz hastalıkları üzerinde büyük bir başarı sağlamış bir hastaneyi kalk dağıt fizik tedavi hastanesi yap. Yani göz hastanesi olarak kalması daha iyi olur vatandaşlarında istediği bu yöndedir.  Zaten. Fizik tedavi hastanesini başka yere alsınlar, Süleymaniye olur, Devteşti olur Bahçelievler gibi bir yerde olur. Göz hastanesinin fizik tedavi hastanesine çevrilmesi vatandaşı oldukça mağdur etmiştir. O hastaneye gelip kapalı olduğunu gören vatandaşlar ise mağdur oluyorlar.” diye konuştu.

‘Kapanması diğer hastanelerin yükünü arttırıyor’

“kapanan göz hastanesinden dolayı gelen hastaların başka yerlere gittiğini belirten çevre sakinleri, “Ya Tıp Fakültesine, ya Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine yâda Eyyübiye 800 Yataklı Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalıyorlar. Bunlarda oldukça uzak kalıyor ama Haliliye sınırları içerisinde bulunan göz hastanesi açık olduğu zaman vatandaş rahat bir şekilde buraya gelip tedavi olup çekip gidebiliyorlardı. Şimdi durum böyle olunca Haliliye ilçesinde hastane kalmadı buda diğer ilçelerde bulunan hastanelerde fazla yoğunluğun ve fazla sıra beklemeye neden oluyor. Vatandaşlar bundan çok şikâyetçi ve Haliliye sınırları içerisinde bulunan göz hastanesinin tekrardan eski yerinde kalmasını istiyor.” şeklinde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!