olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Gönüllüler Şanlıurfa’yı yeşillendiriyor

Gönüllüler Şanlıurfa’yı yeşillendiriyor
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü olmasından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen işbirliği neticesinde Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 10 ilde ağaç dikme etkinliği yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen işbirliği neticesinde ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ münasebetiyle gönüllü gençlerin katılımıyla ağaç dikme etkinliği Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Mersin, Osmaniye, Tokat  ve  içinde Şanlıurfa’nın da  bulunduğu 10 ilde gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı İpekyol Gençlik Merkezi 5 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ‘Gönüllüler Şanlıurfa’yı Yeşillendiriyor’ sloganıyla Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan İbni Sina İlkokulu bahçesinde ağaç dikimi etkinliğini gerçekleştirdi. Söz konusu etkinliğe İbni Sina İlkokulu öğrencileri, İpekyol Gençlik Merkezi öğrencileri ve yöneticileri ile birlikte okulda eğitim gören Suriyeli öğrenciler katıldı.

Özelikle Suriyeli öğrenci minik ve gençlerin yoğun rağbet gösterdiği ağaç dikim etkinliğinden memnun kalan Suriyeli gençler, “Daha önce Suriye’de de ağaç dikimleri yaptık. Bugün de burada bu etkinliği yapıyoruz. Ağaçları koruyup bakacağız emeği geçen İpekyol Gençlik Merkezi ailesine teşekkür ediyoruz.” dediler.

Konu ile ilgili açıklama yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur, “Öncelikle 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde tüm gönüllülerin Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyorum. Gönüllü gençlerimiz ve Suriyeli muhacir kardeşlerimizle birlikte gençlerimize ağaç sevgisini aşılamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla İbni Sina İlkokulu bahçesinde ‘Gönüllüler Şanlıurfa’yı Yeşillendiriyor’ adı altında fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Gençlerimiz dikimi yapılan bu ağaçların koruma ve bakımı içinde söz verdiler. Peygamber Efendimiz hadisinde şöyle diyor.”Bir Müslüman bir ağaç diker ondan kuşlar, insanlar ve hayvanlar faydalanırsa bu onun için sadaka olur” Yine başka bir hadisinde Peygamber Efendimiz “ Kıyamet kopmaya başladığında dahi elinde ağaç olan varsa onu dikmeye gücü yeterse o ağacı diksin.” Böylesine önemli bir faaliyeti gençlerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz için programa katılan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!