olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Genç Gönüllüler aranıyor

Genç Gönüllüler aranıyor
Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun ile gençlere yönelik “Çevre Gönüllülüğü Eğitimi” 29-30 Nisan/1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek olan Eğitimin amacının; çevreye olan duyarlılığın, sorumluluğun ve bilincin arttırılmasını sağlamak, gençlerin doğayı tanımalarını ve doğada zaman geçirmelerini sağlayacak faaliyetler düzenlemek olduğu belirtilirken, yöntemin de; Eğitim programlarının ikisi genç erkeklere, ikisi genç bayanlara yönelik olmak üzere yılda 4 kez gerçekleştirileceği, hedef kitlenin 18-29 yaş arasındaki genç erkekler olduğu belirtiliyor.

Eğitimin Tarihinin; 28 Nisan 2016 Perşembe günü konaklama yerine giriş, 02 Mayıs 2016 Pazartesi sabahı konaklama yerinden çıkış olarak  belirtilirken, katılımcılara programa kabul edildiklerine dair bilginin de 20 Nisan 2016 günü  sistem üzerinden gönderileceği belirtildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; katılımcıların seçilmesinde Üniversite öğrencisi veya mezunu, gönüllü faaliyetlerine katılmış yada katılmakta olan, doğa ve çevre konusunda faaliyet gösteren kamu-özel-Sivil Toplum  Kuruluşlarının etkinliklerine katılan, gönüllü erkeklere öncelik tanınacak ve eğitime katılan genç gönüllülere katılım belgesi verilecek. 

Konaklama ve yemek masrafları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Katılımcıların otobüs veya tren bilet ücretleri eğitim sonunda imzalayacakları belgeye istinaden bildirecekleri hesaplarına aktarılacak. Uçak ve şahsi araçlarla yapılan ulaşımda otobüs ve tren rayiç bedelleri dikkate alınacak olup, ulaşım bedelleri dışında herhangi bir ücret ödemesi yapılmayacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, 29-30 Nisan/1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek olan “Çevre Gönüllülüğü Eğitimi”ne katılacak olan gençleri uyarmayı da ihmal etmedi.

Şöyle ki;

1)Gönüllülere, www.gencgonulluler.gov.tr adresine girmiş oldukları iletişim adreslerinden ulaşılacağından profil ve iletişim bilgilerinin tam ve doğru olması gerekmektedir. Eksik olanların başvuruları kabul edilmeyecektir. 

2) Katılımcıların iklim ve doğa şartlarını göz önüne alması ve programın sorunsuz/eksiksiz biçimde gerçekleştirilebilmesi amacıyla eşofman takımı, spor ayakkabı, güneş gözlüğü, şapka gibi malzemeleri yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Eğitim Şanlıurfa olup; Gönüllüler seçildikten sonra kişilerin e-posta adresine  konaklama ve eğitim yeri gönderilecektir.

Eğitimde yer alan konular

Gönüllülük /Gönüllü Yönetimi, Çevre Hakkı ve Bilinci, Doğayı Tanımak - Anlamak – Yaşamak, Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik / Ekoloji, Su Kullanma Bilinci - Su Kirliliği ve Kontrolü, Çevre Ahlakı - Kültür, Sanat ve Edebiyatta Çevre ve Ahlak İlişkisi, Kur'an - Sünnet'te Çevre ve Müslüman Toplum, Atık, Atık Yönetimi ve Sınıflandırılması Eğitim programı kapsamında; hemen herkes tarafından sevilen, sayılan ve tanınan ünlü sinema sanatçıları Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit tarafından “Doğa ve Çevre Sevgisi” konulu söyleşi ile Çevre Psikolojisi ve Çevre Uygulamaları anlatılacak.


ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!