olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Genç Çiftçi Projesinde torpil iddiası!

Genç Çiftçi  Projesinde  torpil iddiası!
Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı İzzet Çiftçi, Genç Çiftçi Projesi hibelerinin belli aşiretlere gittiğini iddia etti.

Muhittin Yener/Şanlıurfa OLAY

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal alanlarda hem üretimi artırmak hem de nüfusu orada tutmak adına hayvancılığı desteklediği Genç Çiftçi projesi kapsamında gelen hayvanlar çiftçiyi memnun etmiyor. Kaliteli düveler beklediğini söyleyen çiftçiler, gelen hayvanları yaşlı ve oldukça yıpranmış hayvanları olduğunu iddia etti. Vatandaşlar kendilerine gelen hayvanların fotoğraflarını çekerek sosyal medyadan tepki gösterdi.

'Hayvanlar hastalıklı ve yaşlı'
Genç Çiftçi Projesi kapsamında alınan hayvanların hastalıklı ve yaşlı olduğunu iddia eden bazı çiftçiler, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları fotoğraflarla yetkililere tepki gösterdi. Bazı çiftçiler, sağlıksız şekilde gelen bu hayvanların zarardan başka bir şey olmadığını iddia ederek, gelen hayvanların yeteri kadar denetlenmediğini yazdı. Çiftçiler gelen hayvanların proje kapsamında belirtildiği yabancı ırk değil de yerli ırklar olduğunu iddia etti.

'Hayvan fiyatları yüksek gösteriliyor'
Konuyla ilgili Gazetemiz Şanlıurfa Olay'a açıklamada bulunan Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı, “Genç çiftçi Projesine 30 Bin liraya küçükbaş ve büyükbaş alıyorlar. Örneğin; 2 Bin lira 3 Bin lira olan danayı 6 bin lira olarak gösteriyoruz. 7 hayvan vereceğinize 4 veya 5 tane büyükbaş veya küçükbaş veriyorlar. Verdiğimiz 30 Bin lirayı 20 Bin liraya hayvan almış gibi oluyor. Fiyatları yüksek tutuyorlar 7 bin liralık hayvanı 9 bin liraya veriyorlar.” dedi.

'Belli insanlara çıkıyor'
Genç Çiftçi Projesinde kayırmalar olduğunu iddia eden Çiftçi, “Çiftçimize özellikle Genç Çiftçi Projesinde kayırmalar var. Ben cumhurbaşkanına şikâyette bulundum. Şu anda inceleme komisyonu kuruldu. Şanlıurfa'da dağıtılan genç çiftçi projesindeki şaibeli bir durum var. Her ilçeden 25 bin kişi başvuru yapıyor. Ama 30 kişi ye tek çıkıyor onlarda belli insanlar oluyor.” diye konuştu.

'Hibeler aşiretlere gidiyor'
Genç çiftçi projesinde hibelerin belli aşiretlere gittiğini iddia eden Çiftçi, “İktidara yakın ve belli aşiretlere bu hibeler gidiyor. Tarım İl Müdürünün elinde olmayan bir şeydir. Şu anda Şanlıurfa bürokrasi ile yönetilemiyor. Tarım İl Müdürü, Hayvan Şube Müdürünü yönetemiyor. Herkes kendi koltuğunun derdine düşmüş ve halkın dertleriyle ilgilenen yok.” şeklinde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!