olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Gece karanlığına mahkum ediliyor

Gece karanlığına mahkum ediliyor
Şanlıurfa Tarihinin ve inanç turizminin simgesi olan ve günde binlerce ziyaretçinin uğrak yeri olan Balıklıgöl gece karanlığa gömülüyor.

Haber: Murat Doğan

Şanlıurfa'nın merkezinde bulunan ve dünyanın tek doğal akvaryumu simgesini taşıyan Balıklıgöl'de sorunlar bitmek bilmiyor. Gündüzleri olduğu kadar geceleri de ziyaretçi akınına uğrayan Balıklıgöl’ün aydınlatma ışıklarının yetersiz olması ve mevcut ışıklarının da çoğu zaman yakılmaması Balıklıgöl Platosu'nu karanlığa gömüyor. Şanlıurfa'nın inanç turizmi simgesi olan Balıklıgöl’ün karanlık içerisinde bırakılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Dünyanın tek doğal akvarmu simgesine sahip ve Türkiye inanç turizminin gözbebeği olan Balıklıgöl’deki aydınlatma sistemleri, 2013 yılında yaklaşık 900 bin TL harcanarak yapılmıştı. Ancak ciddi miktarda yapılan bu harcamaya rağmen Balıklıgöl Platosu içerisinde bulunan bazı aydınlatma direkleri ve Halil-u Rahman gölünün bazı sütunlardaki ışıklandırmalar çalışmıyor. Yetkililerin uzun zamandır baş gösteren bu soruna ilgisiz kalmaları vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yanan aydınlatma ışıkları da yetersiz kalıyor

Şanlıurfa'da inanç turizminin şah damarı olan Balıklıgöl’deki bazı ışıklandırma sistemlerinin yanmaması sonucu karanlığa gömülmüş bir şekilde ziyaretçilerini ağırlıyor. Mevcut ışıklandırma sisteminin de yetersiz kaldığı ve yanan lambaların fazla aydınlatamadığı Balıklıgöl Platosu'nun bu halde bırakılmasını görenler tepkili.

Büyük paralar harcanarak yapıldı

2013 yılında büyük para harcanarak yapılan Balıklıgöl Platosu aydınlatma projesi, beklenilenin çok altında kaldı. Tarihi dokusu ve inanç turizmi ile gelenleri kendine hayran bırakan Balıklıgöl, gece karanlığa gömüldüğünden dolayı ziyaretçilerine hayran kalıcı manzarasını sergileyemiyor.

Turist yok diye yakınanlar eksikliği görmüyor

Doğu ve Güneydoğu’da son yıllarda yaşanan olaylardan dolayı gelmeyen turistlerden yakınan yetkililer Şanlıurfa turizminin başını çektiği Balıklıgöl’deki ışıklandırmalardan habersiz. Gereken çalışmaların ve özenin gösterilmediği Balıklıgöl’e gelen ziyaretçiler bile ışıklandırma sisteminden şikayetçi.

Şanlıurfa’nın kalbi karanlıkta; kimin umrunda

‘Türkiye’nin göz bebeği, Hz. İbrahim’in doğduğu topraklar olan Balıklıgöl Platosu'na bu aydınlatma yetersizliğinin yakışmadığını söyleyen vatandaşlar, yetikililere seslendi. Bu tarz utanç verici manzalararın yaşanmaması için daha sağlıklı projelerin yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, Balıklıgöl’deki aydınlatma sorunun yıllardır içler acısı içinde olduğunu ve bunun yapılması için yetkililerin herhangi bir çalışma yapmadığını belirtti.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!