olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

"GAP’ın Başkentine Kalıcı Fuar Alanı Yakışır"

"GAP’ın Başkentine Kalıcı Fuar Alanı Yakışır"
Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı törenle ziyaretçileri ile buluştu.

Katılımın oldukça yüksek olduğu fuar açılışında konuşan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa’nın tahıl ambarı olduğunu ve kalıcı bir fuar alanına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Şanlıurfa Ziraat Odası Fuarda kurduğu stantta alanında uzman ziraat mühendisi tarımsal danışmanları tarımla ilgili birçok konuda çiftçiye bilgi veriyor.

Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı gerçekleştirilen törenle ziyaretçileri ile buluştu. 14 Mart Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek fuarda tarım sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda yerli ve yabancı firma ziyaretçileri ile buluştu.

Fuarın açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa’nın bir tahıl ambarı olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Eyyüpoğlu Şanlıurfa’nın kalıcı bir fuar alanına ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Türkiye Pamuğunun yüzde 42’sini, Mercimeğin yüzde 39’unu Fıstığın yüzde 75’ini mısırın yüzde 20’sini buğdayın yüzde 10’nu ve arpanın yüzde 8’ini üreten Şanlıurfa’nın bir tahıl ambarı olduğunu vurgulayan Eyyüpoğlu, bu başarıya ulaşmada çiftçilerimizin gayreti hükümetin de desteği olduğunu belirtti.  Ayrıca Eyyüpoğlu, tarım fuarları ile Şanlıurfa çiftçisinin hem bilinçlendiğini hem de tarımdaki gelişmeleri yakından takip etme imkanını yakaladığına işaret ederken, kentin kalıcı fuar alanına ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Eyüpoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi; ‘Türkiye’de yetişen Pamuğun yüzde 42’si Şanlıurfa’da yetişmektedir. Ayrıca Fıstığın yüzde 75’i, Mercimeğin yüzde 39’u, Mısırın yüzde 20’si, Buğdayın yüzde 10’u

Arpanın yüzde 8’i üretilmektedir.

Dünyadaki en kaliteli makarnalık buğday da Şanlıurfa’da yetişmektedir. Bu anlamıyla da Şanlıurfa Türkiye’nin tahıl ambarıdır.

Bu önemli sonuçlar çiftçimizin gayreti ve hükümetimizin desteği ile ortaya çıkmıştır.

Ayrıca Fuarda son teknoloji tarım ekipmanları ve makinelerinin yer alması bizleri memnun etmiştir. Çiftçilerimiz bu sayede tarımda makineleşmeye gitmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının Şanlıurfa’da yapılması bizleri çok memnun etmiştir. Şunu belirtmek lazım Şanlıurfa’nın kalıcı bir tarım fuarı alanına ihtiyacı vardır.

Fuarımızın hayırlı olmasını diler emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Siz değerli konuklarımıza ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum.’

TARIMSAL DANIŞMANLAR STANDA

Şanlıurfa Ziraat Odasının fuarda kuruduğu standa alanında uzman tarımsal danışmanlar ile çiftçiye bir konuda bilgi veriyor. Çiftçiler Ziraat Mühendisi tarımsal danışmanlar ile standa bire bir kendileri ile görüşerek ayrıntılı bilgi alma şansına sahip. Fuar alanındaki standa görevli Şanlıurfa Ziraat Odası Tarımsal Danışmanlarından Galip Gazanfer, tarım fuarlarının çiftçiler ile buluşmak için önemli bir fırsat olduğunu merak edilen her konuda çiftçilerin hizmetinde olduklarını kaydetti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!